Avertizarea facuta de meteorologi pentru Romania! Ce se va intampla cand cand ciclonul Olaf se va lovi de ciclonul Numa, duminica seara?


Sfarsitul saptamanii vine cu noutati pentru vremea din Romania. Teritoriul tarii noastre va fi strabatut de 2 cicloane, Olaf si Numa, scriu StirileKanalD.ro
"Numa este un ciclon situat în zona Italiei, e bogat în umezeală şi cu masă de aer cald, iar Olaf, care se situează în partea de nord a continentului, în zona Peninsulei Scandinave, este un ciclon cu aer rece, cu masă polară. Sunt situate în puncte diametral opuse, unul în nord, unul în sud", a declarat meteorologul Alina Serban.

Lovirea celor doua cicloane pe teriroriul Romaniei va produce conditii meteorlogice de ninsoare.

"Vom vedea ninsoare în zonele montane, în zonele submontane, în cele deluroase, apoi prin nordul şi centrul ţării şi posibil în celelalte zone, mai joase de relief.

Cele două cicloane vor avea traiectorii diferite. Olaf va pătrunde din nord, nord-vest, iar Numa din sud, sud-est, Numa va veni cu precipitaţii sub formă de ploaie şi aer mai călduţ, iar Olaf va determina temperaturi mai scăzute şi transformarea ploilor în ninsori. La întâlnirea lor asta se va întâmpla.

Pe timpul zilei vor fi 2-3 grade în nordul ţării şi-n partea de sud, sud-est vor fi 7-8 grade. În schimb, săptămâna viitoare, noaptea, temperaturile vor deveni negative pe timpul nopţii, vor coborî uşor sub zero grade”, a mai spus meteorologul.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Misty, Ana Pîrvulescu și Ioana Ginghină s-au răsfățat la o clinică de înfrumusețare! Ce proceduri și-au făcut vedetele – Foto!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri