Aventuri urbane în București: Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României

actiitati bucuresti

Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României

Există nenumărate lucruri importante și deosebite la orașul București. Însă știați de cele menționate aici?

Aflați din rândurile următoare, care sunt locurile pe care cu siguranță ar trebui să vizitați în București, dar și câteva aspecte importante de știut.

 

Cele mai bune lucruri de făcut în București

1. Vedeți clădirea Parlamentului, a doua cea mai mare din lume

Discuțiile despre trecutul comunist al României și al Bucureștiului sunt inevitabile atunci când vorbim despre istoria acesteia.

A doua cea mai mare clădire din lume este Parlamentul, care a fost construit de Nicolae Ceaușescu. Clădirea este cea mai grea și cea mai scumpă din lume, fiind construită din marmură. Clădirea atât de mare a fost construită în 1978. De fapt, șaptezeci la sută din această clădire rămâne goală, în ciuda faptului că a fost folosită pentru birourile guvernamentale și administrative. Este posibil să intri în clădirea parlamentului și să vezi o altă fațetă a arhitecturii sale pentru o sumă de bani.

2. Căutați arta stradală

În ultimii zece ani, București a devenit cunoscut sub numele de „Noul Berlin”. Acest lucru se datorează artelor stradale uriașe care pot fi găsite la aproape fiecare colț și stilului de noapte berlinez, vibrant când soarele apune. Cluburile din tot orașul, în special în centrul vechi, sunt disponibile până in zori.

Citește și: Eliberarea de gândurile nocturne: Cum să reduci gândirea în exces și să te bucuri de un somn odihnitor

locuri de vizitat bucuresti
Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Explorând inima României: 5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București

3. Vizitați Biserica Sfântul Antonie

La marginea centrului vechi, lângă ruinele uneia dintre casele lui Vlad Țepeș, se află această biserică ortodoxă frumoasă.

Biserica a fost construită pe locul unui lăcaș de cult mult mai vechi, dar clădirea modernă datează de la începutul secolului al XX-lea. Mormântul Păstorului Mircea, care a construit prima biserică din secolul al XVI-lea, este în interiorul bisericii.

4. Vizitați pasajul umbrelelor

Dacă ai căutat „ București ” pe Instagram, cu siguranță ai găsit o stradă minunată cu umbrele din fața unei pizzerii mici.

Decorul său vibrant este situat chiar lângă Calea Victoriei. Dacă doriți să vedeți pasaje cu umbrele în alte zone ale orașului București, există multe locuri grozave de vizitat dacă știi unde să cauți.

locuri de vizitat
Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României[Sursa foto: freepik]

5. Plimbați-vă prin Parcul Cișmigiu

Parcul Cișmigiu, cunoscut și sub numele de Grădina Cișmigiu, este un parc public, cel mai vechi din capitală, care este înconjurat de un lac artificial frumos.

Mici monumente și statui pot fi găsite în întreaga zonă. În parcul de 16 hectare, există multe puncte de interes deosebite, cum ar fi Rotonda Scriitorului, o plimbare circulară cu busturi ale unor scriitori români celebri, și Monumentul Eroilor Francezi, care comemorează soldații francezi care au luptat pentru România în Primul Război Mondial.

6. Vizitați Arcul de Triumf

Bucureștiul a fost numit Micul Paris din cauza multor cafenele și a arhitecturii haussmannian.

Cu toate acestea, s-ar putea să nu fi știut că Bucureștiul are și un Arc de Triumf care se află pe Bulevarul Victoriei. Actualul arc, care oferă o perspectivă uimitoare asupra orașului, a fost construit în 1935.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

arta stradala bucuresti
Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României[Sursa foto: freepik]

7. Relaxați-vă în Parcul Herăstrău

Parcul Herăstrău se află la nordul orașului și oferă mult spațiu verde unde puteți plimba și te bucura de soare în timpul verii. În plus față de numeroase alte monumente, aici este o statuie a lui Michael Jackson. În 1992, cântărețul legendar a vizitat orașul în timpul turneului său mondial „The Dangerous Tour”.

8. Bucurați-vă de cultura vibrantă a cafelei din București

Explorarea culturii cafelei care persistă în capitala României a fost, fără îndoială, unul dintre cele mai uimitoare și cele mai interesante lucruri de făcut în București. Plimbarea de la cafenea la cafenea este una dintre cele mai bune modalități de a descoperi Bucureștiul, deoarece este un oraș în care chiar trebuie să cauți pietrele ascunse.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

cafenele bucuresti
Ghidul tău pentru experiențe de neuitat în capitala României[Sursa foto: freepik]Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Explorând inima României: 5 Elemente unice și captivante care definesc orașul București

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies