Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!


Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este.


In articol:

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan! Avem pentru tine o variantă excelentă de fel principal, care poate fi servită cu succes vegetarienilor, o rețetă originară din bucătăria italiană, renumită la nivel global pentru cât de gustoasă este.

Această rețetă poate fi servită cu succes la prânz, alături de o pâine de tipul ciabatta, cât și o salată cu verdețuri. Iți prezentăm în cele ce urmează cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, asezonați cu mozzarela și parmezan. O minune!

Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!
Avem pentru tine o rețetă italiană delicioasă: vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan!

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 300 de grame de dovlecei, pe care să îi tai felii subțiri, 750 de grame de vinete, pe care să le tai cubulete de un centimetru, 4 linguri cu

ulei de măsline, 2 cepe roșii pe care să le toci în felii subțiri, 2 căței de usturoi, pe care să îi toci mărunt, 2 lingurițe cu oregano uscat, o conservă cu 400 de grame de roșii tocate, 2 linguri de oțet balsamic, 3 linguri cu busuioc proaspăt, 100 de grame de parmezan ras, 2 bile de mozzarela proaspătă, pe care să le rupi în bucăți.

Citeste si: Cum se face chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă

Cum să prepari vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarela și parmezan

Dificultatea de preparare a acestei rețete este una ușoară. Timpul de preparare este de 35 de minute. Din ingredientelemaisusmenționatepoțipregăti 4 porții. Primul lucru pe care trebuie săîl faci este săîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tigaiemareîn care să pui uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și oregano. Călește-le la foc mediu timp de 5 minute.

Ulterior, adaugăvineteleșilasă-le pe foc să se pregăteascătimp de 3 minute. După ce s-au rumenit, adaugăconserva de roșii tocate, oțetul balsamic șilasă-le săclocoteascăla foc timp de 2 minute. Presarăpeste parmezanul ras. Pregătește o tavă pentru gratin șiîntinde amestecul. Pune deasupra feliile de dovlecel șibucățile de mozzarela. Stropește totul cu puțin ulei de măslineșilasăla cuptor timp de 15 minute, până ce dovleceii s-au rumenit și o parte din zeamă s-a evaporat. Mâncarea se serveștecaldă. Poftăbună!


Abonează-te pe

Citește și:

Gogoși pufoase, făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă

Ce tragedie! Este inuman ce a pățit actrița Oana Sîrbu

TIBI CLENCI: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are noul jurat de la Bravo ai stil! Celebrities

CLAUDIA PUICAN: Cine este și cu ce se ocupă, iubita lui Armin Nicoară

ARMIN NICOARĂ: Cine este cu ce se ocupă și ce vârstă celebrul saxofonist. Biografie: copilărie, carieră, boală, cine este iubita lui

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: 25 Idei de provocări nebune pentru petreceri și ieșirile cu gașca

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri