Atentie! Singuratatea este la fel de periculoasa ca fumatul!


Efectul singuratatii asupra mortalitatii premature este major si incontestabil, releva un amplu studiu desfasurat de cercetatori americani, care a confirmat asocierea dintre izolare si riscul de deces prematur.

Toate studiile stiintifice publicate pe aceasta tema intre 1980 si 2014 au fost examinate de o echipa de cercetatori americani care le-a retinut pe cele mai pertinente, acestea vizand in total peste 3 milioane de oameni de pe tot globul. Singuratatea si izolarea sociala, stabilite obiectiv sau auto-declarate (sentiment subiectiv) au fost analizate pentru a determina impactul lor asupra mortalitatii premature.

S-a constatat un risc cu 30% mai mare, indiferent de sex sau perioada de observatie. Impactul este determinat de starea initiala de sanatate si de varsta, izolarea afectand in mod mai pronuntat, in termeni de moarte prematura, persoanele sub 65 de ani.

Autorii studiului arata ca ‘in mod global, influenta singuratatii, obiective sau subiective, asupra mortalitatii premature este comparabila cu factorii cunoscuti de deces prematur’ (fumat, sedentarism, obezitate). S-au observat efecte fizice (indeosebi cardiovasculare) si psihologice (stres, anxietate, depresie), iar situatiile de izolare necesita sprijin din partea apropiatilor, dar si ale colectivitatii pentru a-i face pe oameni sa nu mai fie singuri.
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Citește și:

Horoscop zilnic duminică, 25 octombrie 2020. Află ce zodie are o propune în căsătorie sau apariția unui bebeluș în familie!

Sfatul zilei de astăzi, duminică 25 octombrie. Gemenii se îndrăgostesc

Are cancer! Celebrul actor a transmis un mesaj disperat, chiar înainte de operație

Andreea Tonciu și Roxana Nemeș de la „Bravo, ai stil! Celebrities” au luat foc! "Te-ai cuplat cu unul și cu altul că să apari la televizor! Ești vedetă la altceva…"

Cum faci cei mai buni gogoșari în oțet pentru iarnă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cum arată acum cea mai urâtă femeie din lume! Are 1 milion de urmăritori pe Facebook

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri