Atenţie, se închid şcolile. Anunţul oficial făcut de Ministrul Educaţiei


Vacanţă elevi 2019. Prima vacanţă din noul an şcolar a fost la sfârşitul lunii octombrie, mai exact în intervalul 27 octombrie - 4 noiembrie.


In articol:

Elevii care au beneficiat de o săptămână de vacanţă în anul şcolar 2018- 2019, la finalul lunii octombrie, au fost cei din învăţământul primar şi preşcolar.

Vacanţă elevi 2019. Cursurile au început în 10 septembrie 2018. Primul semestru se încheie în 1 februarie 2019.

Citeste si: HOROSCOP. Eclipsele anului 2019. Minerva, previziuni pentru zodii. Nu vindeți nimic la început de an. Apar probleme cu ficatul

Vacanţă elevi 2019. Vacanţele şcolare

Prima vacanţă pentru elevii din celelalte clase a fost de iarnă şi a început în 22 decembrie, durând până în 13 ianuarie.

Elevii s-au întors la şcoală în 14 ianuarie urmând să ia o nouă vacanţă în 2 februarie 2019. Va fi o vacanţă intersemestrială până în 10 februarie 2019.

Vacanţă elevi 2019. Programul „Şcoala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019,

pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Desfăşurarea programului „Şcoala Altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Lucrările scrise semestriale vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Citeste si: AVERTIZARE METEO. Cod portocaliu de ninsori şi viscol marţi dimineaţă

Vacanţă elevi 2019. Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare.

Calendarul evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare şi atestare a calificării profesionale şi a competenţelor, precum şi calendarul admiterii la liceu se vor aproba prin ordin al ministrului Educaţiei naţionale.

 


Abonează-te pe

Citește și:

2019 - Cele mai fericite perioade pentru nunți și botezuri. Norocul e scris in astre

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

AVERTIZARE METEO. Cod portocaliu de ninsori şi viscol marţi dimineaţă

Horoscopul RUNELOR 2019, de Mihai Voropchievici. Zodia care are protectia lui Dumnezeu și are un an fantastic

Horoscop februarie 2019. Zodiile care sunt binecuvântate și primesc recunoștința partenerilor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce se întâmplă cu Jador la Survivor România: „Faimoșilor, în echipa voastră...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri