Atenție, români! Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei: „25.000 de cazuri este varianta optimistă!”


Veste tristă pentru România! Valul cinci al pandemiei ar putea lovi curând, anunță medicul Virgil Musta


In articol:

Varianta Omicron reprezintă, în momentul de față, un mare motiv de îngrijorare pentru autorități. Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, este de părere că situația din țara noastră va fi asemănătoare cu cea din Franța, Anglia sau Germania, însă dezavantajul este că, față de țările menționate mai sus, rata de vaccinare este mult mai mică în România.  

Citeste si: Previziunile lui Bill Gates pentru 2022! Ce se întâmplă cu pandemia de coronavirus în noul an

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

În acest moment, România se află abia la începutul valului cinci al pandemiei, dat fiind faptul că numărul persoanelor infectate a început să crească din ce în ce mai mult, declară medicul Virgil Musta.

„Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început. Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început

Era de așteptat, aș zice, noi suntem la o lună, o lună și jumătate în urmă față de creșterea din Europa.

La noi au fost mai mulți factori care au favorizat creșterea de acum. Probabil a contribuit și venirea celor din Europa, acolo unde există Omicronul. Faptul că a fost o perioadă fără restricții și, normal, în comunitate oamenii au fost mai apropiați, nu au respectat anumite norme de distanțare, virusul s-a răspândit mai repede, iar asta a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de infectări”, explică medicul Virgil Musta pentru fanatik.ro.

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor! Medicul acuză decizia autorităților: „Asigură o explozie de cazuri!”

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

Medicul Virgil Musta anunță valul cinci al pandemiei

[Sursa foto: PixaBay]

Virgil Musta: „La varianta Omicron cazurile sunt mai puțin severe”

Medicul este de părere că țara noastră se va confrunta cu cifre uriașe din cauza faptului că rata de vaccinare este foarte mică. Chiar și așa, Virgil Musta subliniază faptul că varianta Omicron are o mortalitate mai mică față de Delta, deci cazurile nu vor fi la fel de severe ca până acum.

„Eu nu sunt epidemiolog, dar este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000 de îmbolnăviri zilnice. Iar uitându-mă în Franța, Anglia, Germania, care sunt și țări mai vaccinate decât noi, cu o rată de 70-80%, numărul de cazuri este dublu față de maximul atins în cel de-al patrulea val. Noi am ajuns aproape de 20.000, deci vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice. Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă.

Din cercetările celor din vest se arată că la varianta Omicron cazurile sunt mai puțin severe. Acum, e adevărat, ei au și o rată de vaccinare mai mare. Vom vedea dacă, atunci când va exista o transmitere comunitară și la noi cu Omicron, dacă se va menține această patogenitate mai scăzută. Ar fi foarte bine să fie așa, ar fi salvați mai mulți oameni și ar fi o presiune mai mică pe sistemul medical”, a mai spus medicul Virgil Musta.

De asemenea, specialistul spune că există posibilitatea ca unele persoane să se infecteze, în același timp, și cu varianta Delta, dar și cu varianta Omicron.

„O persoană poate să se îmbolnăvească și de varianta Delta și de varianta Omicron, dar nu este foarte frecvent”, mai punctează medicul. 


Abonează-te pe

Citește și:

Previziunile lui Bill Gates pentru 2022! Ce se întâmplă cu pandemia de coronavirus în noul an

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

Decizie oficială! Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinții care vor sta acasă cu cei mici dacă se închid din nou școlile?

Bill Gates, anunț îngrijorător despre tulpina Omicron! Miliardarul spune că urmează „cea mai gravă parte a pandemiei”

CONCURS. Teo și Bursucu își premiază telespectatorii! 

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Sensy, pregătită pentru a doua operație estetică! Ce schimbări vrea să își facă blondina: „Nu este o necesitate, este doar un moft”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri