Decizie oficială! Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinții care vor sta acasă cu cei mici dacă se închid din nou școlile?


Noi reguli de la autorități privind banii pentru părinții care vor sta acasă cu copiii de până în 12 ani dacă școlile se închid


In articol:

În pandemie, autoritățile au implementat o ordonanță de urgență ce le permite părinților care au copii sub 12 ani să stea cu ei acasă în cazul în care școlile se închid. Se va aplica acest lucru și dacă varianta Omicron va determina din nou suspendarea orelor de curs în format fizic?

Citeste si: Veste nouă pentru elevi! Ministerul Educației a anunțat că testarea Covid-19 se va face de două ori pe săptămână

Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinți dacă varianta Omicron închide școlile?

Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinți dacă varianta Omicron închide școlile?

[Sursa foto: PixaBay]

Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinți dacă varianta Omicron închide școlile

Varianta Omicron reprezintă, pe zi ce trece, un motiv și mai mare de îngrijorare pentru toate statele din lume. Luni, pe data de 27 decembrie, în România au fost confirmate 38 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, iar autoritățile caută și în aceste momente soluții pentru a diminua pe cât posibil răspândirea virusului, printre ele fiind și închiderea unităților de învățământ.

În cazul în care varianta Omicron va închide porțile școlilor, părinții trebuie să știe faptul că statul va acorda în continuare indemnizația de 75% din salariu pentru cei care vor sta acasă cu copiii de până în 12 ani (sau

26 dacă aceștia au dizabilități).

„Dacă includem și cazurile de luni în calcul, ponderea Omicron este deja de 25% în România și va fi mai mult că sigur dominantă (pondere peste 50%) până la finalul săptămânii, cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația.

Tot duminică a fost ultima zi de scădere a incidenței naționale și de luni ne aflăm într-un platou ușor ascendent.

În acest context petrecerile de Revelion cu număr mare de persoane și deschiderea școlilor rămân cei mai importanți factori de risc în perioada următoare", a scris specialistul Octavian Jurma, pe contul lui de Facebook.

Prevederile OUG 110/2021 se aplică, potrivit legii, până la finalul anului școlar 2021-2022, adică până pe 10 iunie 2022. 

Citeste si: Vacanța elevilor nu se prelungește! Sorin Cîmpeanu face noi clarificări cu privire la reînceperea orelor în format fizic

Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinți dacă varianta Omicron închide școlile?

Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinți dacă varianta Omicron închide școlile?

[Sursa foto: Pexels]

Ce documente trebuie să depună părinții în cauză și unde

În cazul în care școlile se vor închide din nou, părinții-salariați trebuie să depună o cerere și o declarație pe propria răspundere la angajatori, asta pentru a primi zile libere în perioada respectivă.

Ulterior, firmele sunt obligate prin lege să depună o cerere, la agențiile de muncă de care aparțin, însoțită de lista angajaților care au beneficiat de libere și indemnizația acordată fiecăruia în acea perioadă, copii de pe statele de plată și pontajele din care să reiasă acordarea indemnizației pentru fiecare zi liberă, o declarație pe propria răspundere a reprezentantului legal al angajatorului și dovada plății impozitului și contribuțiilor salariale aferente fiecărei indemnizații. 

De asemenea, la rândul lor, angajatorii trebuie să depună documentele respective în decurs de 30 de zile de la plata contribuțiilor și impozitelor. Astfel, decontarea se va face în maxim 30 de zile lucrătoare de la data înregistrării documentelor justificative, în conturile deschise de angajatori la instituțiile de credit, potrivit avocatnet.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor din cauza variantei Omicron! Aproape toate țările din UE au făcut asta

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Este oficial! Pensiile se vor majora începând de la 1 ianuarie 2022! Câți bani vor primi seniorii în curând?

Majorări salariale pentru acești români! Guvernul vizează mai multe categorii de bugetari

Cu ce se scot petele de vin roșu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri