Atentie mare! Ti s-a zis ca bicarbonatul e sanatos, dar uite ce ti se intampla daca il consumi in exces!


Atentie mare! Ti s-a zis ca bicarbonatul e sanatos, dar uite ce ti se intampla daca il consumi in exces!

Bicarbonatul nu este considerat medicament, ci aliment, iar acest risc poate deveni chiar letal.

 

Primul semn ca bicarbonatul consumat in exces, ”cu lingurita”, da efecte adverse, este umflarea fetei, specifica persoanelor care regurg frecvent la acest pansament grafic mai cu seama dupa ce depasesc limita la consumul de alcool.
„Ce trebuie sa intelegem este ca bicarbonatul de sodiu nu este facut pentru tratament. El trebuie evitat, mai ales acum, cand sunt medicamente eficiente care produc aceeasi alcalinizare, fara risc de supradozaj”, spune medicul.
Medicul se declara sceptic si in privinta succesului cu care s-ar putea folosi bicarbonatul de sodiu in tratarea afectiunilor maligne, ”schemele de tratament” mizand pe cresterea pH-ului organismului, adica pe alcalinizarea lui, in ideea ca organism cu un pH mai mare nu este prielnic dezvoltarii celulelor canceroase. ”Se tot vorbeste despre aceste diete alcaline. Ei bine, viata se desfasoara in mediu acid, nu in mediu alcalin.
pH-ul unui organism, este, in medie, 7,42. Se poate supravietui fara probleme la un pH mult mai acid, chiar pana la 6,7, dar un pH prea alcalin, sa spunem de 7,6, nu benefic. Alcalinizarile sunt, prin urmare, profund daunatoare”, subliniaza Marius Calinici.
Sursa: Adevarul.ro

Primul semn ca bicarbonatul consumat in exces, ”cu lingurita”, da efecte adverse, este umflarea fetei, specifica persoanelor care regurg frecvent la acest pansament grafic mai cu seama dupa ce depasesc limita la consumul de alcool. „Ce trebuie sa intelegem este ca bicarbonatul de sodiu nu este facut pentru tratament. El trebuie evitat, mai ales acum, cand sunt medicamente eficiente care produc aceeasi alcalinizare, fara risc de supradozaj”, spune medicul.

Medicul se declara sceptic si in privinta succesului cu care s-ar putea folosi bicarbonatul de sodiu in tratarea afectiunilor maligne, ”schemele de tratament” mizand pe cresterea pH-ului organismului, adica pe alcalinizarea lui, in ideea ca organism cu un pH mai mare nu este prielnic dezvoltarii celulelor canceroase.
”Se tot vorbeste despre aceste diete alcaline. Ei bine, viata se desfasoara in mediu acid, nu in mediu alcalin. pH-ul unui organism, este, in medie, 7,42. Se poate supravietui fara probleme la un pH mult mai acid, chiar pana la 6,7, dar un pH prea alcalin, sa spunem de 7,6, nu benefic. Alcalinizarile sunt, prin urmare, profund daunatoare”, subliniaza Marius Calinici.

Sursa: Adevarul.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Leu Iulie 2022. Nativii Leu au discuții tensionate cu persoane din trecut

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”

Horoscop 23 MAI 2022. Află ce zodie începe să facă economii

Horoscop 22 MAI 2022. Află ce zodie va face un schimb de experiențe

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Cum a luat naștere cafeaua. Boabele a fost mâncate pentru prima dată, crude

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri