Astea sunt bolile care te pot ucide in 24 de ore! Fii atenta la simptome!


Exista o lista lunga de boli, care te pot omori doar intr-o zi.

Meningita

Meningita este o inflamatie a membranelor de protectie care invelesc creierul si maduva spinarii, cunoscute sub denumirea de meninge. Inflamatia poate fi provocata de infectia cu virusuri, bacterii sau alte microorganisme. Aceasta afectiune poate fi letala din cauza proximitatii inflamatiei fata de creier si maduva spinarii.

Cele mai frecvente simptome ale meningitei includ:

- durere de cap si intepenirea cefei, asociate cu febra
- confuzie sau nivel scazut de constienta,
- varsaturi
- intoleranta la lumina sau zgomot
- iritabilitatea
- somnolenta

Accidentul vascular cerebral

Din pacate, accidentul vascular cerebral (AVC) se remarca in rândul din ce in ce mai multor persoane tinere.Pentru a retine cat mai usor simptomele descrise mai jos, poti recurge la metoda folosita si de celebrul personaj Dr. House, si anume FAST:

F (face=fata) – rugati pacientul sa zâmbeasca si observati daca fata nu e simetrica sau buza e cazuta intr-o parte

A (arms=brate) – rugati pacientul sa-si ridice ambele brate si observati daca unul dintre ele ramâne mai jos

S (speech=vorbire) – rugati pacientul sa rosteasca o propozitie scurta si observati daca are dificultati in vorbire sau nu isi gaseste cuvintele

T (time=timp) – nu pierdeti timpul, sunati la numarul de urgenta pentru ca accidentul vascular cerebral trebuie tratat medicamentos sau chirurgical cât mai rapid pentru a preveni atacurile ulterioare cu potential mortal si leziunile permanente asupra creierului.

MRSA

MRSA este o varietate recenta de bacterie de Stafilococus auriu, caracterizata prin rezistenta sa la agenti antibiotici (antibiorezistenta). Prin toxinele sale S. aureus poate cauza diferite afectiuni, de la reactii cutanate pâna la septicemii grave.

In ultimul timp a crescut in spitale si clinici numarul de infectii cauzate de bacterie. Aceasta escaladare a numarului de imbolnaviri este favorizata de masuri profilactice la care masurile de igiena sunt insuficiente.

Sursa: Realitatea.net


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Theodor Paleologu, despre alimentaţie: "Este rezonabil chiar să exagerăm" Interviurile Ancăi Bejan

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri