Asta e desertul ideal pentru aceasta perioada! Uite cum se prepara tortul cu ciocolata DE POST!


Persoanele care tin Postul Craciunului au toate motivele sa fie fericite. Iata o reteta de tort de ciocolata de post!

 

Cine zice ca in aceasta perioada trebuie sa te abtii de la dulciuri?
Blat:
50 g nucă măcinată cât mai fin, 150 g zahăr, 1 plic praf de copt, 250 ml apă minerală, 6-7 linguri făină, 100 g ciocolată menaj, un praf de sare.
Cremă:
200 g de ciocolată menaj, 500 g de frişcă lichidă vegetal[,  200 g de miez de nucă măcinată cât mai fin.
Sirop:
200 ml apă, 200 ml vin alb, 5 linguri zahăr, esenţa rom, 2-3 felii de lămâie.
Glazură:
200 g de ciocolată menaj, 50 g de margarină, 3 linguri cu apă.
Mod de preparare:
Prima dată se face siropul. Se pune într-o oală apa, vinul, zahărul, esenţa şi feliile de lămâie pe foc şi lăsăm până scade aproape de jumătate.
Pentru blat, se amestecă apa minerală cu zahărul, nucă, praful de copt şi făină. Se pune într-o formă rotundă unsă cu margarină şi tapetata cu făină. Se poate folosi în loc de făină şi o folie de aluminiu unsă cu margarină sau ulei. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 200 grade. Se lasă la răcit, după care se va tăia în trei.
Până se răceşte blatul, se face crema. Ciocolată se pune într-un recipient, care se pune într-o oală cu apa fiartă, se amestecă până se topeşte.  Frişcă se bate cu mixerul pentru 5 minute şi se încorporează cu ciocolată răcită şi nucă măcinată. Blatul se tăie în trei părţi egale. Se însiropează partea din blat care o punem la bază cu 1/3 din sirop. Se adaugă jumătate din cremă, un blat pe care se însiropează cu jumătate din siropul rămas, iarăşi cremă şi ultimul blat se însiropează de asemeanea cu siropul rămas.
Într-o altă oală se adaugă ciocolată, margarină şi cele 3 linguri cu apă. Se amestecă până se topeşte ciocolată.  Apoi se întinde glazura pe tort şi se dă la frigider până a dau zi, sau măcar pentru câteva ore.
Sursa: wowbiz.ro

Cine zice ca in aceasta perioada trebuie sa te abtii de la dulciuri?

Blat:

50 g nucă măcinată cât mai fin, 150 g zahăr, 1 plic praf de copt, 250 ml apă minerală, 6-7 linguri făină, 100 g ciocolată menaj, un praf de sare. 

Cremă: 

200 g de ciocolată menaj, 500 g de frişcă lichidă vegetala,  200 g de miez de nucă măcinată cât mai fin.

Sirop:

200 ml apă, 200 ml vin alb, 5 linguri zahăr, esenţa rom, 2-3 felii de lămâie.

Glazură:

200 g de ciocolată menaj, 50 g de margarină, 3 linguri cu apă.

Mod de preparare:

Prima dată se face siropul. Se pune într-o oală apa, vinul, zahărul, esenţa şi feliile de lămâie pe foc şi lăsăm până scade aproape de jumătate.

Pentru blat, se amestecă apa minerală cu zahărul, nucă, praful de copt şi făină. Se pune într-o formă rotundă unsă cu margarină şi tapetata cu făină. Se poate folosi în loc de făină şi o folie de aluminiu unsă cu margarină sau ulei. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 200 grade. Se lasă la răcit, după care se va tăia în trei.

Până se răceşte blatul, se face crema. Ciocolată se pune într-un recipient, care se pune într-o oală cu apa fiartă, se amestecă până se topeşte.  Frişcă se bate cu mixerul pentru 5 minute şi se încorporează cu ciocolată răcită şi nucă măcinată. Blatul se tăie în trei părţi egale. Se însiropează partea din blat care o punem la bază cu 1/3 din sirop. Se adaugă jumătate din cremă, un blat pe care se însiropează cu jumătate din siropul rămas, iarăşi cremă şi ultimul blat se însiropează de asemeanea cu siropul rămas. 

Într-o altă oală se adaugă ciocolată, margarină şi cele 3 linguri cu apă. Se amestecă până se topeşte ciocolată.  Apoi se întinde glazura pe tort şi se dă la frigider până a dau zi, sau măcar pentru câteva ore.

Sursa: wowbiz.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Surpriză! Ce a spus mama lui Emanuel de la Survivor România despre relația războinicului cu Elena Ionescu! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri