Asa se prepara vinul de capsuni! Aromat si racoritor
Ingrediente:
1,8-2 l apa
1 kg zahar
capsuni atat cat sa rezulte circa 1l de suc( 2-2,5 kg)
Mod de preparare:
Capsunile se preseaza usor intr-o sita pentru spalat fructe (de preferinta din material plastic) pusa deasupra unei oale in care sa se scurga sucul. Acesta se strecoara apoi printr-un tifon pus in doua. Sucul rezultat se amesteca cu apa si zaharul pana ce aceasta se dizolva complet, apoi se toarna intr-un borcan de circa 5 l (pentru a nu fi complet plin). Borcanul se leaga cu un tifon dublu si se aseaza intr-un loc in care temperatura sa nu fie prea mare (15-19 grade), pana cand procesul de fermentare s-a incheat (nu se mai observa fierbere in vas).
Dupa aceea borcanul se pune cu multa precautie, pentru a nu deranja drojdia depusa pe fund, pe o masa, pentru a se putea scoate vinul din el cu ajutorul unui
Mod de administrare: Vinul de capsuni se administreaza cate 50 ml de 3 ori pe zi inainte de mancare.