Asa se gateste fasolea corect si sanatos! Sigur nu stiai trucul asta!


Leguminoasele - fasolea, soia, nautul, lintea, arahidele sunt bogate in minerale, insa, potrivit dr. Amanda Rose, psiholog si cercetator din SUA, organismul nostru asimileaza aproximativ jumatate din cantitatea nutrientilor.

 

Avem nevoie de zinc, fier si magneziu pentru a preveni starile depresive, iar daca boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta ta, exista o modalitate usoara de a creste absorbtia acestor minerale.
Este vorba de inmuierea leguminoaselor peste noapte, in apa foarte calda - 60 de grade Celsius, pentru a reduce continutul de acid fitic. Aceasta schimbare simpla are un efect urias: cresterea absorbtiei mineralelor in proportie de 50-100%.
Studiile au aratat ca, atunci cand reducem acidul fitic din alimente, asimilam mai multe minerale din acel aliment.
Iata metoda dr. Rose de pregatire a boabelor de fasole:
1. Combinati apa clocotita cu apa filtrata si turnati peste fasole pana acoperiti complet boabele. Faceti asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea si puneti vasul intr-un loc cald.
2. Pastrati apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completati din nou pana sunt acoperite complet.
„Nu va cer sa atingeti sau sa mentineti temperatura de 60 de grade, dar lasati fasolea cat mai mult la inmuiat, minimum 18 ore. Veti vedea ca prin aceasta metoda boabele uscate se vor gati mai repede, vor fi digerate si veti asimila mai bine nutrientii", recomanda dr. Rose.
Sursa: Bzi.ro

Avem nevoie de zinc, fier si magneziu pentru a preveni starile depresive, iar daca boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta ta, exista o modalitate usoara de a creste absorbtia acestor minerale.

Consumul de fasole boabe iti poate face mai mult rau decat bine!Afla despre ce este vorba!

Este vorba de inmuierea leguminoaselor peste noapte, in apa foarte calda - 60 de grade Celsius, pentru a reduce continutul de acid fitic. Aceasta schimbare simpla are un efect urias: cresterea absorbtiei mineralelor in proportie de 50-100%.Studiile au aratat ca, atunci cand reducem acidul fitic din alimente, asimilam mai multe minerale din acel aliment. 

Iata metoda dr. Rose de pregatire a boabelor de fasole:

Cum prepari iahnia de fasole in post!

1. Combinati apa clocotita cu apa filtrata si turnati peste fasole pana acoperiti complet boabele. Faceti asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea si puneti vasul intr-un loc cald.

2. Pastrati apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completati din nou pana sunt acoperite complet.„Nu va cer sa atingeti sau sa mentineti temperatura de 60 de grade, dar lasati fasolea cat mai mult la inmuiat, minimum 18 ore. Veti vedea ca prin aceasta metoda boabele uscate se vor gati mai repede, vor fi digerate si veti asimila mai bine nutrientii", recomanda dr. Rose.

Sursa: Bzi.ro

Incearca dieta cu fasolea ochi-negru! Te ajuta sa arzi grasimile rapid!


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

Horoscop decembrie 2019. Zodiile care dau lovitura în ultima lună a anului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri