Asa se fierbe corect fasolea! Pana acum ai procedat gresit


Foarte multe persoane au procedat gresit pana acum. Fasolea se pregateste intr-un mod aparte! Iti spunem mai jos ce trebuie sa faci.

In mod normal, atunci cand decidem sa gatim fasole, o lasam la inmuiat in apa calduta peste noapte. Totusi, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic sa fie eliminat. Fasolea se inmoaie in apa foarte calda, al carei rol este acela de a reduce continutul de acid fitic si, in consecinta, de a creste absorbtia mineralelor.

Timpul de fierbere pentru fasolea uscata variaza foarte mult: de la 45 minute la 2-3 ore. Acest timp depinde de marimea si soiul boabelor. Depinde si de calitatea apei in care fierbeti fasolea. Un mare impact il are vechimea fasolei. O fasole uscata de 1 an va fierbe mai repede decat una de 3 ani. Ideal ar fi sa folositi o fasole care sa nu fie mai veche de 2 ani.

Cand incepeti sa gatiti focul trebuie sa fie cat mai mic la fierberea fasolei. Nu va grabiti, nu dati focul tare, pentru ca nu veti obtine nimic bun. La foc mare, boabele se lovesc unele de altele si se sparg, fara ca interiorul sa devina moale si fainos.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Sanatate

Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri