Aşa faci cele mai gustoase sarmale! Ăsta e secretul care le face delicioase!

Aşa faci cele mai gustoase sarmale! Ăsta e secretul care le face delicioase!
Aşa faci cele mai gustoase sarmale! Ăsta e secretul care le face delicioase!

Modul de joacă al lui Moghazehi Mehrzad

 

Se spală orezul şi se aşază într-un castron cu un plus de strop de sare grunjoasă şi apă rece. Se îndepartează apa şi se repetă procedura de încă două, trei ori, dar fără sare. Pentru sarmale se recomandă varza cu foi subţiri, fără nervuri groase.

 

Carnea se trece prin maşina de tocat, împreună cu ceapă, ceapă verde, patrunjel şi mărar. În compoziţia de carne şi verdeţuri se încorporează ienibahar, turmeric, chimen şi cimbru. Se adaugă 100 ml de apă peste amestecul de carne, verdeţuri şi condimente. Se amestecă bine până când se încorporează în compoziţie, pentru ca aceasta să devină pufoasă.

 

Compoziţia va fi amestecată cu orezul deja fiert. Se aşază o foaie de varză cu nervurile în sus, se adaugă o lingură din compoziţia de sarmale în mijlocul fiecărei foi de varză, aşezată precum un rulou pe lăţimea frunzei, astfel

că şi la un capăt şi la celălalt al compoziţiei să rămână doi centimetri de frunză liberă. Se pliază partea de sus peste compoziţie, apoi se pliază părţile laterale şi se rulează foaia de varză până la capăt, având grijă ca sarmalele să fie compacte.

 

După înfăşurarea tuturor sarmalelor, se păstrează două, trei frunze de varză întregi, iar frunzele rămase se taie pe lânga nervura din mijloc, se suprapun mai multe şi se rulează, apoi se taie subţiri, precum fideaua. Ardeii vor fi tăiaţi julien. Pentru fierberea sarmalelor, se foloseşte o oală de patru, cinci litri. Se toarnă uleiul în oală, se aşază jumătate din cantitatea de varză tocată pe fundul oalei, iar peste varză se toarnă jumătate din sucul de roşii.

 

Sarmalele vor fi aşezate în cerc, fără spaţiu liber între ele. Opţional, printre sarmale, se pot adăuga bucăţi de costiţă de porc proaspată sau afumată, desărată puţin înainte.

Pentru aromă şi gust adăugăm câteva foi de dafin şi aproximativ 15 boabe de piper.

 

Citeste continuarea pe Adevarul.ro.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

HOROSCOP. Zodiile a căror viaţă se prăbuşeşte în perioada următoare. Aveţi mare grijă!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cătălin Botezatu, declaraţie absolut şocantă despre noua relaţie a Biancăi Drăguşanu! Designerul a spus lucrurilor pe nume

Scandal în “Casa iubirii”. Veronica, pusă la zid de ceilalți concurenți: „Nu simt să mă explic în fața nimănui”

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies