Arahidele coapte, responsabile pentru alergii! Uite cum iti dai seama ca iti fac rau!

Arahidele coapte, responsabile pentru alergii! Uite cum iti dai seama ca iti fac rau!
Arahidele coapte, responsabile pentru alergii! Uite cum iti dai seama ca iti fac rau!

Arahidele provoaca alergii mai ales cand au fost coapte inainte de a fi consumate, sugereaza un studiu al cercetatorilor britanici care au descoperit ca alunele crude au un efect foarte mic asupra sistemului imunitar.

 

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au efectuat mai multe teste pe soareci si au descoperit ca animalele hranite cu alune coapte au prezentat un raspuns al sistemului imunitar care indica o alergie, in timp ce cobaii care au primit arahide crude nu au avut niciun simptom sau reactiile alergice au fost foarte putin intense. Expertii lucreaza acum la o metoda de a produce arahide coapte care sa excluda alergiile, in conditiile in care, potrivit statisticilor medicale, unul din 50 de copii sufera de reactii alergice la arahide, potrivit MEDIAFAX.
Efectul proteinelor de arahide asupra organismului cobailor era identic, fie ca proteinele erau ingerate, fie ca erau aplicate pe piele.
Potrivit cercetatorului Quentin Sattentau este pentru prima data cand se descopera un factor declansant al alergiei la arahide. Descoperirea explica, intr-o oarecare masura, de ce incidenta alergiilor la arahide este atat de ridicata in Occident, spre deosebire de Orientul Îndepartat, unde arahidele sunt consumate crude, fierte sau prajite in ulei.
Expertii cred ca procedura de coacere uscata a arahidelor, care implica atingerea de temperaturi foarte inalte, duce la schimbarea compozitiei chimice a alunelor intr-un mod care face organismul sa aiba reactii specifice alergiilor.
Cercetatorii spun ca va mai dura ani pana se va ajunge la a avea arahide care nu dau alergii, dar persoanele care sufera deja de aceasta problema nu vor putea fi ajutate.
De cele mai multe ori, reactiile alergice la arahide sunt usoare, dar exista si cazuri in care viata poate fi pusa in pericol, din cauza socului anafilactic.
Studiul cercetatorilor de la Universitatea Oxford a fost publicat in Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au efectuat mai multe teste pe soareci si au descoperit ca animalele hranite cu alune coapte au prezentat un raspuns al sistemului imunitar care indica o alergie, in timp ce cobaii care au primit arahide crude nu au avut niciun simptom sau reactiile alergice

au fost foarte putin intense.
Expertii lucreaza acum la o metoda de a produce arahide coapte care sa excluda alergiile, in conditiile in care, potrivit statisticilor medicale, unul din 50 de copii sufera de reactii alergice la arahide, potrivit MEDIAFAX.

Efectul proteinelor de arahide asupra organismului cobailor era identic, fie ca proteinele erau ingerate, fie ca erau aplicate pe piele.

Potrivit cercetatorului Quentin Sattentau este pentru prima data cand se descopera un factor declansant al alergiei la arahide.
Descoperirea explica, intr-o oarecare masura, de ce incidenta alergiilor la arahide este atat de ridicata in Occident, spre deosebire de Orientul Îndepartat, unde arahidele sunt consumate crude, fierte sau prajite in ulei.

Expertii cred ca procedura de coacere uscata a arahidelor, care implica atingerea de temperaturi foarte inalte, duce la schimbarea compozitiei chimice a alunelor intr-un mod care face organismul sa aiba reactii specifice alergiilor.

Cercetatorii spun ca va mai dura ani pana se va ajunge la a avea arahide care nu dau alergii, dar persoanele care sufera deja de aceasta problema nu vor putea fi ajutate.
De cele mai multe ori, reactiile alergice la arahide sunt usoare, dar exista si cazuri in care viata poate fi pusa in pericol, din cauza socului anafilactic.

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Oxford a fost publicat in Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Zodiac chinezesc de weekend, 22-23 martie 2025: Viața acestui semn zodiacal se schimbă total. Este perioada în care nimic nu îl mai poate doborâ și se ridică din propria cenușă- kanald.ro

Citește și: Un fotbalist de 19 ani a murit chiar de ziua de naștere după ce s-a lovit la cap la un meci- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Claudia Ghițulescu, despre momentul când a aflat că va deveni mămică, dar și despre durerea de după pierdere! "Eram atât de fericită de nu vedeam nimic în jurul meu!"

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Adela Popescu, oripilată de surpriza soțului ei: "Oare lui nu îi place cum mă îmbrac eu sau pur și simplu nu are deloc gusturi vestimentare". Răspunsul lui Radu Vâlcan: "Am crezut că este de plajă, exagerezi"

Anul acesta se ține cont și de contribuția salariatului, în ceea ce privește voucherele de vacanță! Care sunt noile norme aplicate

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, călătorie de neuitat în ”lumea” lui Creangă

VIDEO Detalii înfiorătoare despre pacienta din Baia Mare, care a murit după o greșeală a asistentei. Fiica și fiul victimei, mărturii cutremurătoare: "În fișă specifica faptul că..."


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies