Aproape toti parintii care au copii supraponderali cred ca odraslele lor au o greutate normala


Un nou studiu publicat in revista Childhood Obesity (Obezitatea Infantila), a scos la iveala ca majoritatea parintilor care au copii supraponderali, considera ca, de fapt, copii lor au o greutate normala.

Studiul a fost coordonat de cercetatori de la University School of Medicine’s NYU Langone Medical Center din New York, Universitatea de Sud din Georgia si Universitatea Fudan din Shanhai.

Autorii sustin ca acest studiu este primul care investigheaza perceptia parintilor despre greutatea corporala a copiiilor lor.

Cercetatorii au studiat doua grupuri de copii cu varste intre 2 si 5 ani in perioadele 1988-94 si 2007-12. In fiecare grup erau mai mult de 3000 de copii.

Parintii acestor copii au fost intrebati daca considera ca au copii supraponderali, subponderali si cu o greutate normala.

Studiul a scos la iveala ca 97% dintre parinti care aveau baieti supraponderali considerau ca acestia aveau o greutate potrivita. In cazul fetelor supraponderale, 88% dintre parinti considerau ca au o greutate normala.
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

ANM a modificat prognoza! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri