Apă caldă pe stomacul gol - de ce e bine să bei în fiecare dimineaţă


Apă caldă pe stomacul gol - de ce e bine să bei în fiecare dimineaţă

Apa este sursa vieţii şi fără ea nu am reuşi să supravieţuim mai mult de trei zile. Un organism sănătos este, mai întâi de toate, un corp hidratat corect şi la timp, adică înainte ca senzaţia de sete să se instaleze. Atunci când vrem să bem apă, preferăm ca aceasta să fie rece, chiar şi în sezonul friguros, pentru că ni se pare că ar avea mai mult gust decât apa păstrată la temperatura camerei. Cu toate acestea, nu apa scoasă din frigider este cea mai bună pentru corpul nostru, ci apa călduţă, dar nu cea fierbinte.

Nutriţioniştii din toată lumea recomandă ca în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol şi cu jumătate de oră înainte să luăm micul dejun, să bem o cantitate de 250 de mililitri de apă caldă, adică atât cât încape într-o cană de ceai, cu puţin suc de lămâie.

Ce beneficii are asupra sănătăţii acest obicei pe care sperăm să ţi-l însuşeşti şi tu îţi vom spune în cele ce urmează.

Constipaţia va fi doar o amintire

Stilul de viaţă sedentar sau o alimentaţie mai dezordonată ar putea cauza tulburări digestive, aşa cum este şi cazul constipaţiei. Resturile alimentare rămân blocate la nivelul intestinal, iar asta poate duce la senzaţii neplăcute de balonare, dureri abdominale, erupţii la nivelul pielii sau o stare generală de disconfort.

O cană de apă caldă la prima oră a dimineţii va hidrata organismul care a fost lipsit de lichide în ultimele aproximativ opt ore de somn şi va stimula mişcările intestinale, eliminând constipaţia şi ajutând sistemul digestiv să funcţioneze perfect.

Vei putea slăbi mai uşor

Nu doar digestia va fi angrenată, ci întreg metabolismul, care va fi activat încă din primele minute ale zilei, cu ajutorul apei calde.

Un metabolism care funcţionează normal presupune o efectuare rapidă a arderilor din interiorul organismului, aşadar o utilizare completă şi accelerată a caloriilor din corp. Asta va duce la o scădere sănătoasă în greutate şi la atingerea mai uşoară a ţelului, în acest sens. Dacă vei folosi şi puţin suc proaspăt de lămâie, pe care să îl dizolvi în apa caldă, vei da o mână de ajutor funcţiei renale şi tractului gastro-intestinal, iar senzaţia de foame va fi una care va apărea mult mai rar decât înainte, mulţumită fibrelor din lămâie.

Vei scăpa de dureri

Durerile de cap provin aproape exclusiv din lipsa unei hidratări corecte, aşa că data viitoare când te confrunţi cu o migrenă, bea un pahar cu apă şi observă cum aceasta se diminuează de la un minut la altul. Dacă vei opta pentru varianta apei calde, vei ajuta la stimularea fluxului sanguin, care odată accelerat, anulează durerile de stomac, de cap sau pe cele menstruale.

Vei întârzia îmbătrânirea

Organismul îmbătrâneşte în mod natural odată cu trecerea timpului, însă cu siguranţă cunoşti şi cazuri de îmbătrâniri premature. Motivul pentru care o persoană îşi poate ascunde vârsta reală în spatele unui ten curat, cât mai puţin ridat şi luminos este pentru că aceasta s-a hidratat corespunzător. Toxinele din corp sunt principalele vinovate pentru îmbătrânirea pielii, dar apa caldă le poate elimina şi îi poate reda elasticitatea, aşa că te poţi bucura de complimentele primite, dar şi de un corp sănătos, dacă vei bea cu regularitate apă caldă pe stomacul gol.

Şi pentru că ştim cât de greu este să îţi începi dimineţile şi cât de incomod ar fi să aştepţi până se încălzeşte apa pe aragaz, avem şi soluţia pentru ca tu să ai la dispoziţie într-o secundă apă călduţă, numai-bună de băut. Cu ajutorul unui watercooler pentru acasă, care încălzeşte sau răceşte apa instant, îţi poţi începe ziua plină de energie!


Abonează-te pe

Citește și:

Vremea se schimbă radical! ANM a emis cod galben!

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Traditii si superstitii de Mihail si Gavriil - E incredibil ce (nu) ai voie sa faci in aceasta zi!

Horoscop weekend 2-4 noiembrie 2018. Luna va fi in harnica si generoasa Fecioara! Afla tie cum iti merge!

Moşii de toamnă 2018. Ce trebuie să faci în prima sâmbătă din noiembrie, ca să ai noroc şi să fii ferit de rele! Legende, tradiţii şi superstiţii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Ceva m-a scos ca prin minune din toate problemele”. Oana Roman, despre cum depășește momentele dificile din viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri