Anunț oficial pentru milioane de femei! Din 2024 nu se vor mai acorda voucherele pentru plata facturilor

Anunț oficial pentru milioane de femei! Din 2024 nu se vor mai acorda voucherele pentru plata facturilor
Anunț oficial pentru milioane de femei! Din 2024 nu se vor mai acorda voucherele pentru plata facturilor

Veste proastă pentru milioane de femei din România. Ce se va întâmpla cu voucherele de energie din 2024?

În ultimii ani România a fost lovită de un val de scumpiri cauzate de situația generată de pandemia de Coronavirus și războiul dintre Rusia și Ucraina. Astfel, Guvernul României a implementat o serie de ajutoare pentru românii cu venituri mici. Printre acestea se numără și voucherele acordate pentru plata facturile.

Voucherele de energie au constituit un mare ajutor pentru românii cu venituri mici, dar începând cu anul 2024, acest ajutor urmează să dispară.

Voucherele pentru plata facturilor se mai acordă doar în acest an

Citește și: Veste bună pentru femeile din România! Vor putea beneficia de un plus de vechime în muncă

Anunț oficial pentru milioane de femei! Din 2024 nu se vor mai acorda voucherele pentru plata facturilor
Anunț oficial pentru milioane de femei! Din 2024 nu se vor mai acorda voucherele pentru plata facturilor[Sursa foto: freepik]

Potrivit declarațiilor oferite de către ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, voucherele pentru plata facturilor se mai acordă doar în acest an.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Uniunea Europeană a luat decizia de a tăia acest ajutor de care au beneficiat 4 milioane de români. Astfel, începând cu 2024 nu se vor mai acorda vouchere pentru plata facturilor.

Valabilitatea cardurilor de energie a fost stabilită încă de la început. Cu toate acestea, românii cu venituri mici care au beneficiat de acest ajutor oferit de stat, aveau speranța că programul va fi prelungit de Uniunea Europeană astfel încât să beneficieze de el și

în 2024.

Ținând cont că prețurile la energie s-au stabilizat în ultimul timp, specialiștii Uniunii Europene au ajuns la concluzia că nu mai este necesară prelungirea acestui ajutor oferit de toate statele Uniunii Europene cetățenilor cu venituri mici. Astfel, cei 1400 de lei acordați pentru plata facturilor nu vor mai fi virați începând cu anul viitor.

Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile de energie

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Voucherele în valoare de 2000 de lei se vor majora cu 50%

Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile de energie
Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile de energie[Sursa foto: freepik]

Statul româna a acordat vouchere pentru plata facturilor în valoare de 1400 de lei. S-a stabilit ca suma integrală să fie acordată în două tranșe. Astfel, românii au beneficiat de prima tranșă în luna februarie, iar cea de-a doua tranșă va fi virată în toamnă.

Potrivit informațiilor provenite de la Guvern, în România, în acest moment, 4 milioane de persoane primesc acest ajutor pentru plata facturilor.

Astfel, vestea conform căreia începând cu 2024 nu se vor mai acorda vouchere de energie vine ca un trăsnet pentru milioane de români.Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Veste importantă pentru pensionare! Marius Budăi a făcut anunțul

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Sfatul zilei din 20 iunie 2024. O zodie are multă energie

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies