Anunț important pentru pensionarele din România! Ministrul Muncii a anunțat o nouă formulă de calcul pentru pensii

Anunț important pentru pensionarele din România! Ministrul Muncii a anunțat o nouă formulă de calcul pentru pensii
Anunț important pentru pensionarele din România! Ministrul Muncii a anunțat o nouă formulă de calcul pentru pensii

Ministrul Muncii a oferit mai multe informații despre noua formulă de calcul a pensiilor. Ce trebuie sa știe pensionarele?

Marius Budăi și Casa Națională de Pensii Publice au reușit să termine varianta finală pentru Legea Pensiilor, după ce, la început, au existat trei variante. Astfel, din spusele ministrului Muncii, legea a fost dată către o primă lectură, iar săptămâna viitoare vor continua dialogul și vor aștepta și feedback-ul din partea liderilor coaliției. Mai apoi, aceștia vor purta dialogul cu partenerii sociali și cu organizațiile de pensionari.

Ce impact are recalcularea pensiilor asupra femeilor

Anunț important pentru pensionarele din România[Sursa foto: freepik]

"Am reușit să închidem aceste variante împreună cu colegii mei de la Ministerul Muncii și de la Casa Națională de Pensii Publice. Avem varianta finală. Am dat-o către o primă lectură, săptămâna viitoare vom continua dialogul și vom aștepta și feedback-ul de la liderii coaliției, după care, așa cum este normal, începem dialogul cu partenerii sociali și cu organizațiile de pensionari.

Am spus de multe ori: nu îmi doresc să repet aceeași greșeală și nu îmi doresc să fac o reformă la secret, așa cum a fost scris PNRR", a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Ce trebuie sa știe pensionarele

Citește și: Cum se modifică facturile la energie în 2023! Ce trebuie să știe femeile

Anunț important pentru pensionarele din România[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ministrul Muncii a anunțat o nouă formulă de calcul pentru pensii

De asemenea, conform unor surse, o posibilă formulă pentru recalcularea celor cinci milioane de pensii ale românilor ar fi formată astfel:

- Numărul de puncte de pensie X VPR (n.r. Valoarea punctului de referință). VPR este 72 în prezent, având în vedere că se calculează astfel: punctul de pensie împărțit la 25 de stagiu de cotizare.

În cazul în care punctul de pensie va crește în 2024 la 1.875 de lei, VPR va ajunge la 75.

Noua formulă de calcul a pensiilor va uniformiza sistemul de pensii și va avea capacitatea de a rezolva nedreptățile între sexe, între românii care au ieșit la pensie în baza unor legi diferite, dar și între indicii de corecție. Totodată, se lucrează la preluarea datelor în format electronic, separarea datelor contributive de perioadele asimilate, sporurile cu caracter permanent de cele cu caracter nepermanent.

Mai mult decât atât, toate aspectele acestei legi trebuie cântărite împreună cu experții Băncii Mondiale și cu Ministerul de Finanțe.

"Am urmărit, împreună cu colegii mei, două aspecte extrem de importante pentru aceste propuneri pe care le-am înaintat și le vom discuta în continuare. În primul rând, rezolvarea inechităților, după care nicio pensie să nu scadă în urma recalculării. Și în acest moment lucrăm la preluarea datelor în format electronic, separăm datele contributive de perioadele asimilate, sporurile cu caracter permanent de sporurile cu caracter nepermanent.

Ne pregătim astfel încât atunci când vom avea formula finală, vom avea legea finală, să nu mai dureze multe recalcularea. Trebuie să ținem cont de impactul bugetar și de momentul și de posibilitatea în timp a României de a susține un asemenea impact pentru că  trebuie să vedem în cât timp ne propunem sau în cât timp reușim să rezolvăm aceste inechități pentru că aceste inechități se rezolvă cu impact bugetar și este un impact bugetar consistent.
Trebuie să ținem cont de evoluția economică și de evoluția cifrelor în România și bineînțeles să ținem cont că nu suntem într-o perioadă tocmai stabilă din punct de vedere macro-economic la nivel mondial. Toate aceste aspecte trebuie cântărite împreună cu experții de la Banca Mondială și cu Ministerul de Finanțe, astfel încât atunci când intrăm în implementare să avem clar conturată o perioadă de timp în care putem rezolva aceste aspecte"
, a explicat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Citește și: Carduri de energie 2023. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1400 lei, pentru femeile care au o pensie sub 2000 lei

Anunț important pentru pensionarele din România[Sursa foto: Facebook]

Potrivit ministrului Muncii, în noua lege a pensiilor nici o pensie nu va scădea, indiferent de recalculare. Așadar, Marius Budăi a ajuns la final cu variantele de lucru, menționând că vor începe discuțiile cu partenerii sociali și cu organizațiile de pensionari.

"Am spus foarte clar cele două principii: rezolvarea inechităților și nicio pensie să nu scadă. Sunt principiile la care noi, PSD, nu renunțăm și așa va fi. Nu cred că cineva din actuala coaliție politică care susține guvernul își dorește altceva. Nicio pensie nu va scădea în România cât PSD va fi la putere. Cunosc foarte bine viața părinților și bunicilor noștri si nu o să îmi permit niciodată să dau speranțe pe care ulterior să nu le putem îndeplini. Avem variantele de lucru, am ajuns la final cu ele, începem discuțiile cu partenerii sociali și cu organizațiile de pensionari, ulterior vom proceda exact cum am procedat și până acum și cu măsurile de sprijin și cu majorările din anul 2022 și din anul 2023 și atunci când vom anunța ceva vom trece direct la implementare. Nu îmi permit să dau vreo speranță cuiva", a mai declarat Marius Budăi.

 


Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Carduri de energie 2023. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1400 lei, pentru femeile care au o pensie sub 2000 lei

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies