Cum se modifică facturile la energie în 2023! Ce trebuie să știe femeile

Cum se modifică facturile la energie în 2023! Ce trebuie să știe femeile
Cum se modifică facturile la energie în 2023! Ce trebuie să știe femeile

Românii au parte de o veste excelentă, deoarece urmează să primească o parte din bani înapoi. Iată despre ce este vorba!

Potrivit declarațiilor vicepreședintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Zoltan Nagy-Bege, mai bine de 200.000 de clienți vor intra în posesia unor facturi de regularizare cu minus, în condițiile în care clienții casnici s-au preocupat să-și reducă consumul în această perioadă dificilă de criză.

“Recent am finalizat și acele machete care vor viza acele regularizări care se fac în baza ordonanței de urgență pentru clienți care și-au redus consumul în 2022, față de consumul mediu din 2021 – cei care nu au beneficiat de niciun plafon.

Este un număr considerabil de clienți. Am primit de la unii furnizori niște cifre, încă nu am primit de la toți. Cred că am cifrele de la furnizorii care acoperă cam 70% din consumul casnic – și vorbim de peste 150.000 de clienți la acest 70%. Probabil că și dacă ultimul furnizor mare va face aceste calcule, vom depăși cifra de 200.000. E o cifră impresionantă. Clienții casnici chiar s-au preocupat să-și reducă consumul în această perioadă critică de criză, chiar în condițiile în care foarte multi au beneficiat de preț plafonat și nu le-a păsat, dar cei care nu au
beneficiat se pare că s-au mobilizat și au luat măsuri”,
a menționat Zoltan Nagy-Bege, la conferința „Criza și tranziția energetică: provocări curente pe piața de energie”, organizată de Asociația Furnizorilor de Energie din România (AFEER).

Citește și: O veste tristă pentru viitoarele pensionare! De ce femeile se vor pensiona la 65 de ani, în 2035

Cum se modifică facturile la energie în 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum se modifică facturile la energie în 2023

De asemenea, vicepreședintele ANRE a discutat și despre noile modele de facturi, susținând că toate elementele care apar ca informații obligatorii a fi cuprinse în facturile de gaz, respectiv de energie electrică, apar în directivele europene. Acesta a mai menționat faptul că s-au străduit să simplifice prima pagină a facturii, și a obligat furnizorii să pună pe prima pagină strict niște elemente necesare pentru client pentru a se identifica.

„Toate acele elemente care apar ca informații obligatorii a fi cuprinse în facturile de gaz, respectiv de energie electrică, nu sunt invențiile noastre. Toate apar în directivele europene și directiva spune că sunt obligatorii să fie incluse în factură. Noi am făcut doar o selecție și ne-am străduit ca prima pagină a facturii să fie simplificată. Ne-am străduit să simplificăm prima pagină a facturii și să obligăm furnizorii să pună pe prima pagină strict niște elemente necesare pentru client pentru a se identifica, pentru a ști cât are de plătit, când are de plătit și

pentru ce plătește – și unde se poate adresa în momentul în care are vreo problemă cu factura, unde contestă factura. De altfel, prin lege s-a stabilit că începând cu consumul lunii aprilie se va folosi o nouă factură”, a adăugat Zoltan Nagy-Bege.

Citește și: Carduri de energie 2023. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1400 lei, pentru femeile care au o pensie sub 2000 lei

Citește și: Cum arăta Sumru Yavrucuk, actrița din „Tablou de familie”, în urmă cu 10 ani? Schimbarea este radicală!- kanald.ro

Citește și: Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament- stirilekanald.ro

Cum se modifică facturile la energie în 2023[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, Zoltan Nagy-Bege a accentuat faptul că din aprilie 2023 se vor putea utiliza noile modele de factură. Vicepreședintele a mai precizat că au avut controale atât la energie electrică, la furnizare, cât și la distribuție.

„Am avut controale atât la energie electrică, la furnizare, cât și la distribuție. Chiar dacă uneori pare că nu ne ocupăm cu altceva decât cu controale, vă asigur că avem și alte preocupări – și nu facem controale de dragul de a da de lucru colegilor mei sau angajaților ANRE.

Nu cred că vreun furnizor, distribuitor, transportator, trader a fost sancționat pe nedrept de către ANRE. Dacă s-a întâmplat, de obicei se câștigă în instanță, foarte rar se întâmplă. Trebuie să vă străduiți: furnizori, distribuitori, transportatori, traderi, să respectați legislația, chiar dacă uneori pare absurdă. Noi tot timpul am fost deschiși și vom fi și în continuare deschiși să purtăm dialog, să înțelegem nevoile pieței și, în limita legislației europene și naționale, să găsim cele mai bune soluții.” , a mai spus el.Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care este vârsta potrivită pentru a începe școala? Mamele trebuie să știe care este rolul clasei pregătitoare

Roxana Vancea, mai FIERBINTE ca vara. Cum a apărut vedeta la saună, fanii au rămas fără cuvinte

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Gabi Bădălău, adevărul despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu vreau să-mi pierd familia”

Ce destăinuire a făcut Ileana Sterp pe rețelele de socializare? „Eu în aproape 4 ani de zile am avut menstruație o singură dată.”

Miercuri are loc repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2024: Rezultatele primei etape vor fi publicate pe edu.ro

Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila


Cookies