Anunț de ultim moment făcut de Ministrul Muncii! Scad salariile românilor?


Raluca Turcan: "Nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor."


In articol:

Raluca Turcan a făcut anunțul legat de adoptarea Memorandumului care stabileşte principiile ce vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea angajaților din sectorul public. 

Raluca Turcan anunță dacă vor scădea salariile bugetarilor

Raluca Turcan a vorbit joi despre salariile românilor și a precizat dacă bugetarii vor primi bani mai puțini  în perioada următoare.

„Acest memorandum a fost semnat de către toate ministerele şi reprezintă practic angajamentul pe care ministerele îl iau ca într-o perioadă de 30 de zile să prezinte propriile soluţii, propria viziune pentru familiile ocupaţionale pe care le coordonează, astfel încât să reaşezăm sistemul de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice”, a precizat Raluca Turcan.

Citeste si: Anunțul momentului! Cine sunt românii care vor primi 200 de lei?

raluca turcan declaratii salarii
Raluca Turcan a anunțat că a fost adoptat Memorandumul care stabileşte principiile ce vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea angajaților din sectorul public[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Raluca Turcan a ținut să sublinieze faptul că cetățenii pot sta liniștiți, dat fiind faptul că salariile nu vor scădea.

 „Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul va tăia veniturile oamenilor. E o intoxicare şi, de obicei, prinde pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, îngrijoraţi de veniturile pe care le au. Dar în acelaşi timp să ştiţi că sunt foarte mulţi oameni convinşi că în această perioadă sunt şi oameni politici şi alţi amatori care din asta trăiesc, din intoxicare. 

Citeste si: Klaus Iohannis semnează decretele! Se anunță pensionări timpurii!

Prin memorandumul pe care l-am adoptat azi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România, ci dimpotrivă intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechităţile legislaţiei adoptate în trecut. Şi, de asemenea, salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi va fi de asemenea în corelaţie cu eficienţa instituţiilor publice”, a declarat Raluca Turcan.

ministrul muncii raluca turcan
Raluca Turcan face declarații cu privire la salariile bugetarilor[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Raluca Turcan a vorbit și despre sporurile bugetarilor, care vor intra în salariul de bază.

„Unele sporuri vor intra în salariile de bază. De asemenea, acele sporuri care pot fi acordate în sumă fixă vor fi date în sumă fixă. Sporurile care vor rămâne după includerea unora în salariile de bază nu vor depăşi 20% din salariul de bază plătit individual. 

Salariul în plată de bază să fie acelaşi pentru toată lumea. Este inadmisibil ca pe o lege să ai unii angajaţi în sistemul public plătiţi la nivelul de salarizare din 2019 şi alţii la un nivel de salarizare posibilă în anul 2022”, spune Ministrul Muncii.


Abonează-te pe

Citește și:

Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Se prelungește carantina cu 14 zile pentru orașul Bragadiru!

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

COVID-19 Anglia: Se redeschid magazinele neesențiale, terasele pub-urilor și sălile de fitness, după patru luni de carantină

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Culiță Sterp, apel către urmăritorii lui după moartea lui Ion Șmecherul! Artistul s-a arătat foarte revoltat: „Vă rog mult, nu se poate”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri