Antioxidant miraculous ce curata vasele de sange, previne diabetul si protejeaza inima!


Beneficiile pe care le au pentru sanatate pudra de cacao si boabele de cacao sunt certe.

Vorbim despre cacao neprelucrata, despre pudra raw de cacao, dar si despre pudra integrala de cacao, din care nu au fost extrase grasimile. Si asta pentru ca anumite grasimi din boabele de cacao sunt cele care aduc cele mai mari beneficii.

Din pacate, beneficiile pe care le aduce pudra de cacao nu inseamna ca putem manca oricata ciocolata vrem. Exista, insa, si ciocolata benefica, ce pastreaza cele mai multe dintre beneficiile din pudra de cacao, dar aceasta este exclusiv cea neagra, fara adausuri de grasimi, facuta din cacao integrala.

Iata care sunt marile beneficii pe care le aduce pudra de cacao:

Mentine sanatatea inimii - Cacaua contine antioxidanti care ajuta organismul sa scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate si boli. Acesti antioxidanti ajuta, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Ciocolata previne diabetul de tip II - Pudra de cacao si ciocolata sanatoasa au proprietati antiinflamatorii, care ajuta la reducerea riscului de diabet de tip II. In plus, poate controla nivelul de insulina. Beneficiile apar in urma consumului constant, a maximum doua-trei patratele de ciocolata neagra pe zi.

Aport de flavonoide - Plantele produc anumiti compusi, numiti flavonoide, care sunt benefici pentru oameni. Cacaua contine flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine si procyanidins, care sunt antioxidanti foarte puternici si protejeaza impotriva radicalilor liberi.

Curata vasele de sange - Flavonoidele din pudra de cacao protejeaza organismul de boli cardiovasculare prin efectul de curatare a vaselor de sange. Efectul apare imediat dupa consum, dar este cu adevarat eficient la consumul constant de pudra de cacao sau ciocolata neagra.

Cele mai bune surse de magneziu - Pudra de cacao are calitatea de a fi activata in combinatie cu proteine si daca este incalzita, iar solutia perfecta este ciocolata calda cu lapte (vegetal sau de vaca). Cand pudra de cacao este incalzita, se elibereaza si mai multi antioxidanti. S-a dovedit ca o ceasca de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat un pahar de vin rosu sau decat unul de ceai. Indulcitorul ideal pentru aceasta bautura este mierea sau melasa.
Afla mai multe pe: www.dcnews.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri