Amenajarea holului de apartament - 6 idei practice


Amenajarea holului de apartament - 6 idei practice

Prima impresie pe care ne-o facem despre un apartament este dată de prima încăpere în care pășim: holul.


In articol:

Chiar dacă, de cele mai multe ori, spațiul de aici nu este foarte generos, există modalități prin

care holul să fie elegant și să aibă un aspect modern și îngrijit. Iată câteva idei pe care să le pui în practică, dacă vrei și tu un astfel de hol:

Alege cuiere care să nu reducă prea mult din spațiu 

Dulapurile de dimensiuni mari, dotate cu acele cuiere masive care erau la modă acum mulți ani, nu sunt deloc practice în prezent. Aglomerează și fac spațiul mic și mai mic decât este de fapt.

Din fericire, există numeroase modele de cuiere moderne pe care le poți integra în holul apartamentului. Alege un model practic și cât mai încăpător, astfel încât hainele musafirilor să fie păstrate elegant, până la plecare.

Pune o oglindă de mari dimensiuni

Un obicei pe care îl au mulți este ca, la ieșirea din apartament, să arunce o privire rapidă în oglindă.

Dacă și tu ești la fel, pune o oglindă cât mai mare pe un perete din hol, în apropierea ușii. Oglinda trebuie să fie înaltă, ca să te vezi în întregime. Un alt avantaj este că spațiul va părea mai mare, datorită oglinzii. 

Decorează în culori deschise, care să dea senzația de spațiu 

Poți crea ideea de spațiu cu ajutorul luminii și a culorilor.

Evită culorile tari sau pete de culoare prea stridente, fiindcă holul trebuie să fie un spațiu aerisit, care să creeze o primă impresie bună. Ia în calcul nuanțe de galben, combinații de griuri, rozuri pale sau chiar alb. Dacă vrei să fii mai creativ și mai inventiv, găsește o combinație de culori, dar nu prea contrastante, deoarece nu dorești un impact mare încă de la intrare.

Cumpără un covoraș cu un model interesant

Musafirii pot fi făcuți să zâmbească încă de la primul pas. Caută un covoraș pentru hol cu un mesaj amuzant și așa te asiguri că toți cei care îți trec pragul încep vizita într-un mod plăcut. Dacă nu ești adeptul acestui gen de lucruri, poți opta pentru un covor mic, elegant, într-o singură culoare, care să se asorteze cu întreg decorul. 

Decorează pereții într-un stil cât mai simplu

Pentru că este o zonă de trecere și cu spațiu relativ redus, holul nu trebuie să fie încărcat cu decorațiuni sau plante. Cel mai bine este să vopsești pereții într-o singură culoare, cât mai deschisă și, eventual, poți alege un tablou în stil minimalist. Acesta poate fi o pată de culoare, însă, ai grijă să nu fie una prea contrastantă, ci în armonie cu stilul încăperii. 

Holul, o miniatură a sufrageriei

În mod normal, din holul apartamentului ajungi în sufragerie. De aceea, încearcă să decorezi aceste încăperi în același stil, ca să obții o continuitate a designului. Amenajează în aceleași nuanțe, astfel încât, totul să arate uniform și organizat. 

Chiar dacă, la început, nu dai mare importanță acestei încăperi, pentru că pare mult prea mică, holul de la intrarea în casă reprezintă și primul spațiul văzut de vizitatori. Tocmai, de aceea, atunci când ajungi la etapa de decorare a holului, ia în calcul aceste sfaturi care te vor ajuta să conferi locului eleganță. De asemenea, amenajarea holului este ocazia perfectă să îți pui amprenta pe decorare, pentru a scoate cât mai bine în evidență personalitatea casei tale.

Sursa: Vivre. 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

97 MESAJE de SFÂNTUL Nicolae 2021. Surprinde-ți părinţii, iubitul, bunicii, socrii, soţul, profesorii, șefii sau colegii cu un mesaj de 6 decembrie 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri