Alimentul de pe masa de Paste care mentine sanatatea sistemului digestiv


Indispensabil de pe masa de Paşte a românilor, acest aliment este şi nebănuit de sănătos.

Carnea de miel, deşi considerată de unii drept o carne grea, este bogată în seleniu, mineral care combate cu succes astmul. Mai mult, 100 de grame conţin: 30,4g proteine, 9,4g de grăsime, 215 calorii, 1,2g de fier şi 95 mg colesterol.

Sursă bogată de proteine

100 grame de carne de miel asigură 60% din necesarul zilnic pentru un adult.

Previne anemia

Carnea de miel este bogată, de asemenea, în vitamina B12, necesară în formarea celulelor roşii din sânge, în prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sănătos şi pentru metabolizarea proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor

Previne demenţa

Vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic conţinut de carnea de miel. Aceasta asigură o protecţie de neegalat împotriva demenţei şi a altor boli cognitive ce vin o dată cu vârsta.

Menţine sănătatea sistemului digestiv

Niacina este totodată indispensabilă unei pieli sănătose şi pentru buna funcţionare a tractului gastro-intestinal.

sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se fierb corect ouale pentru Paste? 4 pasi de urmat

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Din a doua zi de Paste, Kanal D va difuza episoade noi din „Super Potriveala”

Vremea in Saptamana Mare. De Paste avem temperaturi deosebit de mari, anunta meteorologii

Idei de aranjamente florale de Paşte

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 19 ianuarie 2021! O zodie pică un examen important!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri