Alimente sanatoase care devin periculoase! Afla de ce nu trebuie sa mananci prea multe!

Alimente sanatoase care devin periculoase! Afla de ce nu trebuie sa mananci prea multe!
Alimente sanatoase care devin periculoase! Afla de ce nu trebuie sa mananci prea multe!

Stii deja ca o cutie de dulciuri iti face rau daca o consumi imediat.

 

Expertii spun ca poti avea parte de acelasi efect nedorit si daca mananci anumite alimente sanatoase. Nu trebuie sa excluzi aceste alimente din dieta ta, insa evita sa le mananci in cantitati uriase.
Portocale si rosii- Aportul acid asociat cu aceste alimente consumate in exces poate duce la reflux gastroesofagian. Pe o perioada lunga de timp, poti suferi de o boala precanceroasa a esofagului.
Ton la conserva- Ai putea sa iti cresti nivelul de mercur din organism. Poti avea probleme cu vederea, cu auzul si vorbitul, lipsa de coordonare si slabiciune musculara.
Apa- Consumul excesiv poate duce la intoxicatie, atunci cand prea multa apa dilueaza sodiul din organism. Aceasta scadere poate duce la afectarea creierului si chiar la moarte.
Soia- Consumata in cantitati mari, inhiba absorbtia fierului. Astfel, poti dezvolta anemie.
Spanac- Este bogati in oxalati, componente care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi.
Nuci braziliene- Sunt bogate in selenium, nutrient care devine periculos daca este consumat in cantitati mari.
Proteine animale slabe- Un consum prea mare iti poate face corpul sa produca hormonul de crestere IGF-1 care accelereaza imbatranirea si riscul de a face cancer.
Sursa: womenshealthmag.com

Expertii spun ca poti avea parte de acelasi efect nedorit si daca mananci anumite alimente sanatoase. Nu trebuie sa excluzi aceste alimente din dieta ta, insa evita sa le mananci in cantitati uriase.

Portocale si rosii- Aportul acid asociat cu aceste alimente consumate in exces poate duce la reflux gastroesofagian. Pe o perioada lunga de timp, poti suferi de o boala precanceroasa a esofagului.



Ton la conserva- Ai putea sa iti cresti nivelul de mercur din organism. Poti avea probleme cu vederea, cu auzul si vorbitul, lipsa de coordonare si slabiciune musculara.

Apa- Consumul excesiv poate duce la intoxicatie, atunci cand prea multa apa dilueaza sodiul din organism. Aceasta scadere poate duce la afectarea creierului si chiar la moarte.

Soia- Consumata in cantitati mari, inhiba absorbtia fierului.
Astfel, poti dezvolta anemie.

Spanac
- Este bogati in oxalati, componente care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi. 

Nuci braziliene- Sunt bogate in selenium, nutrient care devine periculos daca este consumat in cantitati mari. 

Proteine animale slabe
- Un consum prea mare iti poate face corpul sa produca hormonul de crestere IGF-1 care accelereaza imbatranirea si riscul de a face cancer.


Sursa: womenshealthmag.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care a fost reacția lui Lele, după ce internetul îl acuză că ar fi înșela-o pe Andra Volos cu o tiktokeriță cunoscută. Artistul intervine: ”Fata asta este sora mea de când eram mici.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Lidia Buble, declarații dureroase despre Mălina Guler: "Nu îmi revin de 15 minute de când am aflat. Sunt în stare de șoc". NU îi vine să creadă că s-a întâmplat așa. Ce s-a petrecut între ele cu doar 3 zile înainte de TRAGEDIE: "M-am întâlnit cu ea și..."

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies