Alimente care te pot ucide. Le consumi cel putin o data pe saptamana!

Alimente care te pot ucide. Le consumi cel putin o data pe saptamana!
Alimente care te pot ucide. Le consumi cel putin o data pe saptamana!

De multe ori, ambalajul este inselator. Regula este valabila si in cazul alimentelor care, fie sub coaja rumena, lucioasa, fie in pulpa dulce, hranitoare, ascund toxine extrem de periculoase.

 

Cirese, piersici, prune, caise: acizi cianogenici
Sa inghiti un sambure de cireasa nu este o tragedie. Daca-l mananci, insa, spart, atunci lucrurile se complica. Pe langa gustul amar si imposibilitatea de a-i mesteca, samburii anumitor fructe – cirese, piersici, prune, caise – contin acizi cianogenici care, dupa ingestie, elibereaza acidul cianhidric. Care este doza letala de samburi? 1-2 samburi au efect ireversibil.
Mere si pere: cianide
Merele si perele au samburi plini de substante care, odata inghitite, se transforma in acid cianhidric. Din fericire pentru cei care mananca aceste fructe cu tot cu cotor, pentru a-si desface otrava, samburii trebuie sa fie pisati foarte bine. De regula, un mar are cel mult opt samburi. Abia dupa consumul a 25 de mere cu tot cu samburi la o singura masa ar trebui sa te ingrijorezi.
Cartofi: solanina
In functie de modul in care sunt cultivati, cartofii pot produce solanina, un pesticid natural extrem de toxic pentru oameni. Compusul se regaseste in cartofii care incep sa se inverzeasca, in special dupa ce incep sa incolteasca. Printre simptomele intoxicatiei cu solanina se numara stari de voma, diaree si, in cazuri rare, stop cardiorespirator.
Sursa: feellikecooking.ro

Cirese, piersici, prune, caise: acizi cianogenici

Sa inghiti un sambure de cireasa nu este o tragedie. Daca-l mananci, insa, spart, atunci lucrurile se complica. Pe langa gustul amar si imposibilitatea de a-i mesteca, samburii anumitor fructe – cirese, piersici, prune, caise – contin acizi cianogenici care, dupa ingestie, elibereaza acidul cianhidric. Care este doza letala de samburi? 1-2 samburi au efect ireversibil.

Mere si pere: cianide

Merele si perele au samburi plini de substante care, odata inghitite, se transforma in acid cianhidric.

Din fericire pentru cei care mananca aceste fructe cu tot cu cotor, pentru a-si desface otrava, samburii trebuie sa fie pisati foarte bine. De regula, un mar are cel mult opt samburi. Abia dupa consumul a 25 de mere cu tot cu samburi la o singura masa ar trebui sa te ingrijorezi.

Cartofi: solanina

In functie de modul in care sunt cultivati, cartofii pot produce solanina, un pesticid natural extrem de toxic pentru oameni.
Compusul se regaseste in cartofii care incep sa se inverzeasca, in special dupa ce incep sa incolteasca. Printre simptomele intoxicatiei cu solanina se numara stari de voma, diaree si, in cazuri rare, stop cardiorespirator.

Sursa: feellikecooking.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul lui Fuego pentru mama lui, care își sărbătorește ziua de naștere. Artistul i-a lăsat un gând emoționant, deoarece nu poate fi lângă ea: “Datorită ei am ajuns artist!”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies