Alimente care te incalzesc in mod natural pe timp de iarna


Hainele groase ajuta la incalzirea exterioara a corpului, dar pe timpul iernii putem sa ne incalzim si din interior spre exterior, iar alimentatia ne poate ajuta in acest sens.

Ovazul - Cu cat se raceste vremea, putem consuma mai mult ovaz, mai exact produse integrale din ovaz. Acesta este bogat in fibre si in proteine vegetale, precum si in betaglucan, o substanta care ajuta la reducerea colesterolului cu pana la 10%. Nutrientii din ovaz ajuta metabolismul sa functioneze normal, contribuind astfel la mentinerea temperaturii corporale in limite normale si in sezonul rece.

Ciocolata calda - Ciocolata calda trebuie sa fie de calitate, nu cine stie ce praf artificial cu aroma de ciocolata. Ciocolata calda de calitate – de preferintă neagra, consumata in sezonul rece, contribuie la mentinerea sanatatii inimii, dar si la sanatatea celulara, in general, caci contine flavonoizi, adica antioxidanti puternici care ne apara de radicalii liberi, ce pot dauna sanatatii cardiovasculare. O inima sanatoasa si o circulatie buna a sangelui echivaleaza cu o mai buna mentinere a caldurii corpului pe timp de iarna.

Supa de fasole neagra - Preparata cu boia iute sau chilli, supa de fasole neagra poate fi o masa ideala pe timp de iarna, caci este o sursa ideala de fier si cupru. O portie de supa de fasole neagra ofera organismului si 15 grame de proteine si fibre, esentiale pentru buna functionare a metabolismului, dar si antioxidanti.

Supa de dovleac - Daca duci lipsa de vitamina A, pe timp de iarna, supa de dovleac ajuta. Dovleacul, pasat cum trebuie si transformat in supa, fara prea multe adaosuri cremoase, ci doar bine condimentat, este o buna sursa de vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fier, mangan si de fibre. Toate acestea ajuta la buna sanatate a ochilor, dar si a pielii, ne protejeaza de raceli si intaresc sistemul imunitar. Mai mult, supa de dovleac asigura si senzatia de satietate pe termen lung, fiind recomandat si in curele de slabire.

Condimentele iuti - Fie ca este vorba de chilli, de boia iute sau chiar de ardei proaspat iute, este indicat sa oferi organismul o substanta regasita in acestea: capsaicina. Aceasta accelereaza arderile metabolice, fiind un bun adjuvant in timpul curelor de slabire, si contribuie la incalzirea organismului tocmai prin efectul de accelerare a arderilor.

Ceaiul de ghimbir - Opteaza iarna pentru ceai de ghimbir. Ghimbirul are proprietati termogenice care ajuta corpul sa-si mentina caldura. Mai mult, ghimbirul accelereaza şi arderile metabolice, contribuind totodată şi la buna circulaţie a sângelui, inclusiv la extremităţi.
Sursa:www.dcnews.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Surpriză! Ce a spus mama lui Emanuel de la Survivor România despre relația războinicului cu Elena Ionescu! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri