Alimente care taie pofta de mancare! Include-le neaparat in dieta!


Cheia îngrăşării este alegerea nepotrivită a alimentelor. Acestea sunt alimentele care taie pofta de mancare.

1. Ouă

Sursă excelentă de proteine, despre care am mai explicat că organismul depune mai mult efort, deci şi consumă mai multă energie, pentru a le descompune, stimulând procesele metabolice. Cu un aport redus de glucide şi doar 150 de kcal la 100 de grame, sunt foarte săţioase şi vin cu mulţi nutrienţi, fiind unele dintre cele mai complexe alimente. Pe larg, despre beneficiile consumului de ouă puteţi citi AICI.

2. Cartofi

Despre cartofi, în general, se spune că trebuie eliminaţi primii atunci când vreţi să slăbiţi. Fals. Problema nu e cu alimentul ci cu modul în care este mâncat. Gătit şi combinat cum trebuie, cartoful este chiar foarte bun în cura de slăbire, fiind şi foarte săţios.

Gătit corect înseamnă copt sau fiert în coajă, apoi răcit. Prin acest proces termic, amidonul se transformă în amidon rezistent, care acţionează ca o fibră alimentară, adică reglează digestia. Plus că are doar 80 de kcal la 100 de grame, adică foarte puţin.

O altă problemă, însă, este felul în care este combinat. În niciun caz cu alte surse de amidon sau proteine, în special carne. Mâncaţi-l doar cu legume.

Citeste mai multe aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Karmen a vorbit despre divorțul de tatăl copilului ei! „Oamenii din presă au văzut asta...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri