Alimente care devin toxice daca sunt reincalzite! Sigur nu stiai asta!

Alimente care devin toxice daca sunt reincalzite! Sigur nu stiai asta!

Unele alimente, daca sunt reincalzite, nu doar ca isi pierd din calitatile nutritionale, dar pot deveni si toxice.

 

1. Ciupercile
Cel mai bine este sa le consumi de indata ce le-ai gatit sau daca iti mai ramane o portie pentru a doua zi, mananc-o rece. Cand sunt reincalzite, ciupercile pot deveni periculoase pentru sistemul digestiv, intrucat apar niste modificari in structura unor proteine din compozitia lor.
2. Carnea de pui
Acelasi lucru se intampla si in cazul carnii de pui, motiv pentru care este indicat sa nu o consumi reincalzita. In cazul in care nu poti evita acest lucru, cel mai bine este sa o incalzesti la o temperatura joasa mai multe minute, decat repede dar la o temperatura ridicata, potrivit zdt.ro.
3. Cartofii
Pe langa faptul ca isi pierd din calitatile nutritive cand sunt reincalzitii, cartofii devin si toxici pentru organism.
4. Spanacul
Spanacul este o leguma care contine nitrat intr-o cantitate destul de mare. Daca este reincalzit cateva zile la rand, spanacul devine un potential carcinogen, din cauza ca nitratul din compozitia lui se transforma in nitrit, o substanta periculoasa pentru corp.
Sursa: Bzi.ro

1. Ciupercile

Cel mai bine este sa le consumi de indata ce le-ai gatit sau daca iti mai ramane o portie pentru a doua zi, mananc-o rece. Cand sunt reincalzite, ciupercile pot deveni periculoase pentru sistemul digestiv, intrucat apar niste modificari in structura unor proteine din compozitia lor.

2. Carnea de pui

Acelasi lucru se intampla si in cazul carnii de pui, motiv pentru care este indicat sa nu o consumi reincalzita. In cazul in care nu poti evita acest lucru, cel mai bine este sa o incalzesti la o temperatura joasa mai multe minute, decat repede dar la o temperatura ridicata, potrivit zdt.ro.



3. Cartofii

Pe langa faptul ca isi pierd din calitatile nutritive cand sunt reincalzitii, cartofii devin si toxici pentru organism.

4. Spanacul

Spanacul este o leguma care contine nitrat intr-o cantitate destul de mare. Daca este reincalzit cateva zile la rand, spanacul devine un potential carcinogen, din cauza ca nitratul din compozitia lui se transforma in nitrit, o substanta periculoasa pentru corp.

Sursa: Bzi.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Teo Trandafir și Ilinca Vandici vă aduc la „Follow us!” emoţia Crăciunului în trei ediții de colecţie

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul