Aliment genial: gustos si bogat in antioxidanti si substante anticancerigene


Noul super-aliment recomandat de nutritionisti, integral de componente naturale.

 

Bogata in antioxidanti si substante anticancerigene, noul tip de paine are o digestie mai lenta cu 20% decat cea a painii albe care, din cauza faptului ca se digera prea repede, face ca nivelul de glucoza din sange sa creasca brusc si foarte mult si, spun studiile, se afla in stransa legatura cu obezitatea. In plus, painea propusa de Zhou Weibiao, cercetator de la Universitatea din Singapore, e facuta integral de componente naturale si ar putea fi noul superaliment, potrivit edition.cnn.com. Se pare ca acesta a gasit formula unui tip de paine care sa aduca numai beneficii, pastrand gustul si textura cu care amatorii de paine alba sunt obisnuiti.
„Provocarea a fost sa vedem daca putem schimba formula painii fara a-i schimba textura pe care oamenii o apreciaza atat de mult", a declarat profesorul. El a decis sa extraga antocianina din orezul brun, un pigment natural care le da boabelor culoare fiind totodata si un antioxidant foarte puternic, si a injectat-o in paine. Dincolo de capacitatea antioxidanta si asocierea acesteia cu beneficii pentru sanatate cunostintele despre utilizarea antocianinei in produsele alimentare sunt, deocamdata, extrem de limitate, spune Zhou Weibiao.
Se pare ca 80% din antioxidantii de buna calitate sunt stocati in coaja painii atunci cand aceasta este coapta la 200 de grade Celsius.
Sursa, sursa foto

Bogata in antioxidanti si substante anticancerigene, noul tip de paine are o digestie mai lenta cu 20% decat cea a painii albe care, din cauza faptului ca se digera prea repede, face ca nivelul de glucoza din sange sa creasca brusc si foarte mult si, spun studiile, se afla in stransa legatura cu obezitatea. In plus, painea propusa de Zhou Weibiao, cercetator de la Universitatea din Singapore, e facuta integral de componente naturale si ar putea fi noul superaliment, potrivit edition.cnn.com. Se pare ca acesta a gasit formula unui tip de paine care sa aduca numai beneficii, pastrand gustul si textura cu care amatorii de paine alba sunt obisnuiti.

„Provocarea a fost sa vedem daca putem schimba formula painii fara a-i schimba textura pe care oamenii o apreciaza atat de mult", a declarat profesorul. El a decis sa extraga antocianina din orezul brun, un pigment natural care le da boabelor culoare fiind totodata si un antioxidant foarte puternic, si a injectat-o in paine. Dincolo de capacitatea antioxidanta si asocierea acesteia cu beneficii pentru sanatate cunostintele despre utilizarea antocianinei in produsele alimentare sunt, deocamdata, extrem de limitate, spune Zhou Weibiao.

Se pare ca 80% din antioxidantii de buna calitate sunt stocati in coaja painii atunci cand aceasta este coapta la 200 de grade Celsius.

Sursa, sursa foto

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Proprietățile miraculoase ale afinului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri