Ajunul Crăciunului, 24 decembrie. Superstiții: Ce nu ai voie să faci


Ajunul Crăciunului este celebrat pe 24 decembrie.

Ajunul Crăciunului este celebrat pe 24 decembrie. Este ziua care predece Sărbătoarea Nașterii Domnului și totodată o zi plină de superstiții. Noi îți spunem ce nu trebuie să faci de moș Ajun.

Iată care sunt principalele lucruri ce nu trebuie să le faci în Ajun de Crăciun:

La ajunul Crăciunului nu se pune rachiul pe masă, nici nu se bea, fiind el inventat de diavolul, carele apoi îşi bate joc de cel ce-l bea, zicând că rachiul are întâietate înaintea tuturor bucatelor.

În ziua de ajunul Crăciunului, până a nu răsări soarele, să pui mâna pe coasă, secure, furcă, topor, ca să-ţi fie drag să munceşti cu ele peste vară.

Citeste si: Horoscop 24 decembrie 2018: Ce aduc SĂRBĂTORILE DE IARNĂ pentru fiecare zodie

Se zice, din timpuri vechi, că în noaptea de Ajun nu e bine să dormi pe paie sau prin fân în grajdul animalelor, fiindcă în această noapte boii vorbesc între ei despre Mântuitorul Hristos care s-a născut în iesle și pe care aceștia l-au încălzit cu suflarea lor.

În noaptea de Crăciun nu trebuie să deschidem ușa nimănui pentru că ne va zbura norocul din casă.

Cei care cresc albine nu trebuie să dea nimic din casă în ziua de Ajun, pentru ca albinelor să le meragă bine și să nu le piardă la roit.

Citeste si: HOROSCOP. Zodiac japonez 2019. Care vor fi principalele evenimente din viaţa ta anul ce vine! Unii dintre noi avem parte de surprize majore

Luminile de Crăciun din brad nu se aprind înainte de apariția primei stele pe cer.

Se spune că pentru a avea noroc, în decursul vieții, nu trebuie să mănânci nimic în ajun de Crăciun.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Hot

Ce spune Alex Bobicioiu despre tânăra care a făcut videochat! ”Ea este fată bună, dar nu pentru a fi iubită. Nu m-aș mai întoarce la ea niciodată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri