Ai mancat vreodata mamaliga prajita cu legume? Uite ce usor se prepara!

Ai mancat vreodata mamaliga prajita cu legume? Uite ce usor se prepara!
Ai mancat vreodata mamaliga prajita cu legume? Uite ce usor se prepara!

Chef Doru Serban a pregatit o reteta delicioasa de mamaliga prajita cu legume la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.
Ingrediente
Pentru mamaliguta:
300 g malai grisat
Sare
O lingura de ulei
Ierburi proaspete, tocate marunt
Ulei de masline
Pentru legume:
Un ardei kapia
Un dovlecel
300 g ciuperci
O
capatana de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare
Se pune apa la fiert intr-un ceaun sau o oala adanca.
Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga o lingura de sare si se toarna malaiul, in ploaie, amestecand in continuu cu un tel.
Se toarna malai pana avem consistenta unei smantani groase, apoi se amesteca din cand in cand cu telul sa nu se prinda de fund si se lasa la fiert pana se ingroasa mamaliga, iar malaiul a fiert.
Cand dam jos de pe foc se adauga o lingura de ulei pentru un luciu frumos, dar si pentru extra cremozitate.
Usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt si se prajesc 30 de secunde la foc mediu, in ulei de masline.
Trepatat, se adauga legumele taiate julienne, avand grija sa se caleasca, nu sa fiarba.
Deasupra, se pune mult patrunjel proaspat tocat si se servesc cu mamaliga.
Mamaliga se prajeste in tigaia incinsa in felii de 1-2 cm, unse cu ulei in prealabil (de preferat, mamaliga sa fie mai tare, de o zi).

Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.

Ingrediente

Pentru mamaliguta:

300 g malai grisat
Sare
O lingura de ulei
Ierburi proaspete, tocate marunt
Ulei de masline

Pentru legume:

Un ardei kapia
Un dovlecel
300 g ciuperci
O capatana de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-un ceaun sau o oala adanca. 



Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga o lingura de sare si se toarna malaiul, in ploaie, amestecand in continuu cu un tel. 

Se toarna malai pana avem consistenta unei smantani groase, apoi se amesteca din cand in cand cu telul sa nu se prinda de fund si se lasa la fiert pana se ingroasa mamaliga, iar malaiul a fiert. 

Cand dam jos de pe foc se adauga o lingura de ulei pentru un luciu frumos, dar si pentru extra cremozitate. 


Usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt si se prajesc 30 de secunde la foc mediu, in ulei de masline.  

Trepatat, se adauga legumele taiate julienne, avand grija sa se caleasca, nu sa fiarba.

Deasupra, se pune mult patrunjel proaspat tocat si se servesc cu mamaliga.

Mamaliga se prajeste in tigaia incinsa in felii de 1-2 cm, unse cu ulei in prealabil (de preferat, mamaliga sa fie mai tare, de o zi).

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Un pensionar a câștigat aseară la ”Jocul cuvintelor cu Dan Negru”

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”

Cum și-a luat Adrian Enache rămas-bun de la Helmut Duckadam. Gestul artistului îți sfâșie inima

Se mai vede CRBL însurat și tătic din nou, la 46 de ani? Cum este relația lui cu noua parteneră de viață. „Cred că asta este fix ceea ce vor ei să audă.”

Iasmina și Julia, schimb de replici acide! „Ai 30 de ani degeaba!” Aflați ce reacții se vor declanșa în Casa iubirii, joi, 5 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies