Ai mancat vreodata lapte de pasare? Uite cum se prepara!


Ai mancat vreodata lapte de pasare? Uite cum se prepara!

Chef Doru Serban a pregatit un desert delicios la "Draga mea prietena"!

 

Costul estimativ pentru 8 persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
Pentru bezele:
4-5 albusuri
Un strop de zeama de lamaie
150 g zahar
Pentru lapte infuzat cu vanilie:
1 l lapte
Extract de vanilie
Pentru crema de vanilie:
6 oua
50 g zahar
Mod
de preparare
Se pune la fiert, la foc mic, laptele cu extractul de vanilie.
Se bat albusurile cu zeama de lamaie pana se fac pufoase, apoi se presara, treptat, zaharul si se continua sa se bata pana devin varfuri tari si bezeaua are un aspect lucios, iar daca intoarcem castronul, bezeaua nu cade.
Luam cate o lingura de bezea si o fierbem usor in laptele infuzat cu vanilie, timp de 7-10 minute, pana capata o consistenta tare si bezeaua devine usor elastica.
Crema de vanilie
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin albe.
Peste ele, se strecoara laptele in care au fiert bezelele, amestecand energic cu un tel (pentru a nu se face omleta), apoi se transfera in cratita si se fierbe incet pana se ingroasa suficient (adica pana crema lasa o urma pe spatele lingurii).

Costul estimativ pentru 8 persoane este de 40 de lei.

Ingrediente

Pentru bezele:
4-5 albusuri
Un strop de zeama de lamaie
150 g zahar

Pentru lapte infuzat cu vanilie:
1 l lapte
Extract de vanilie

Pentru crema de vanilie:
6 oua 
50 g zahar

Mod de preparare

Se pune la fiert, la foc mic, laptele cu extractul de vanilie.



Se bat albusurile cu zeama de lamaie pana se fac pufoase, apoi se presara, treptat, zaharul si se continua sa se bata pana devin varfuri tari si bezeaua are un aspect lucios, iar daca intoarcem castronul, bezeaua nu cade.

Luam cate o lingura de bezea si o fierbem usor in laptele infuzat cu vanilie, timp de 7-10 minute, pana capata o consistenta tare si bezeaua devine usor elastica.

Crema de vanilie

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin albe. 

Peste ele, se strecoara laptele in care au fiert bezelele, amestecand energic cu un tel (pentru a nu se face omleta), apoi se transfera in cratita si se fierbe incet pana se ingroasa suficient (adica pana crema lasa o urma pe spatele lingurii).

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

CITEȘTE: La cât timp se curăță ACVARIUL

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri