Ai mancat vreodata ciorba de salata verde cu afumatura? Uite cum se prepara!

Ai mancat vreodata ciorba de salata verde cu afumatura? Uite cum se prepara!
Ai mancat vreodata ciorba de salata verde cu afumatura? Uite cum se prepara!

Alina Laufer iti spune cum sa faci un fel de mancare romanesc si sanatos.

 

Ingrediente
1 salata verde mare
1 ceapa medie
5-6 fire ceapa verde
6 morcovi noi
75-100 g costita afumata
500 g iaurt simplu
1 lingurita faina
3 linguri ulei
2 oua
Sare
Otet
Mod de preparare
Tocati marunt ceapa uscata, taiati rondele ceapa verde si morcovii. Taiati cubulete mici afumatura. Spalati salata, taiati-o in fasii, inclusiv cotoarelr frunzelor.
Incingeti 2 linguri de ulei intr-o oala, la foc mediu spre iute, prajiti afumatura cca 3 min, pana incepe sa se rumeneasca usor, apoi adaugati ceapa si morcovii.
Amestecati frecvent si caliti-le impreuna pana ceapa devine transparenta. Turnati 4 cani mari de apa clocotita, sarati si lasati sa fiarba cca 10 min, pana cand morcovii se patrund bine. Adaugati salata si mai fierbeti 5 minute
Intre timp, puneti faina intr-un castron, cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugati treptat tot iaurtul, batand bine, sa se omogenizeze faina.
Dupa ce ati pus in ciorba salata si a fiert, turnati iaurtul cu faina; cand ciorba fierbe din nou, turnati ouale batute si amestecati. Sarati dupa gust si eventual acriti cu putin otet.
Lasati sa clocoteasca 1 min.

Ingrediente

1 salata verde mare
1 ceapa medie
5-6 fire ceapa verde
6 morcovi noi
75-100 g costita afumata
500 g iaurt simplu
1 lingurita faina
3 linguri ulei 
2 oua
Sare
Otet

Mod de preparare



Tocati marunt ceapa uscata, taiati rondele ceapa verde si morcovii. Taiati cubulete mici afumatura. Spalati salata, taiati-o in fasii, inclusiv cotoarelr frunzelor.

Incingeti 2 linguri de ulei intr-o oala, la foc mediu spre iute, prajiti afumatura cca 3 min, pana incepe sa se rumeneasca usor, apoi adaugati ceapa si morcovii. 

Amestecati frecvent si caliti-le impreuna pana ceapa devine transparenta. Turnati 4 cani mari de apa clocotita, sarati si lasati sa fiarba cca 10 min, pana cand morcovii se patrund bine.
Adaugati salata si mai fierbeti 5 minute

Intre timp, puneti faina intr-un castron, cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugati treptat tot iaurtul, batand bine, sa se omogenizeze faina. 

Dupa ce ati pus in ciorba salata si a fiert, turnati iaurtul cu faina; cand ciorba fierbe din nou, turnati ouale batute si amestecati. Sarati dupa gust si eventual acriti cu putin otet. Lasati sa clocoteasca 1 min.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Cristina Șișcanu, rolul de mamă? Vedeta TV și-a pus gândurile emoționante într-o postare pe rețelele de socializare! "Să fii mamă nu înseamnă să faci totul perfect..."

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Un nume mare din FOTBAL, împușcat mortal în faţa unui magazin. Atacatorii au tras focuri de armă şi asupra mamei sportivului: "Această veste nefericită ne consternează pe toți cei care facem parte din această instituție"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies