Ai mancat usturoi? Uite cum poti face mirosul sa dispara imediat!

Ai mancat usturoi? Uite cum poti face mirosul sa dispara imediat!

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda foarte simpla de a face mirosul de usturoi sa dispara dupa ce ai consumat delicoasa leguma-condiment.

 

Mananca un mar sau bea o cana de ceai verde pentru a scapa de mirosul neplacut al usturoiului, au descoperit oamenii de stiinta.
Mirosul specific este dat de componentele care contin sufl si care ajung in sange si apoi in plamani si glandele sudoripare.
Oamenii de stiinta de la Ohio State University au descoperit care este cea mai usoara modalitate de a neutraliza mirosul este sa consumi alimente specifice.
Merele contin o enzima oxidativa care face ca frucrul sa devina maro atunci cand este expus la aer. Aceasta enzima produce o reactie chimica care te scapa de mirosul din usturoi.
Polifenolii, chimicalele din ceaiul verde, actioneaza in acelasi fel pentru a neutraliza componentele cu sulf.
Cercetatorii au descoperit si ca un consum de lamaie, datorita aciditatii mari, neutralizeaza mirosul usturoiului zdrobit. Lichidele acide distrug alinaza, o enzima care se activeaza atunci cand usturoiul este mestcat si elibereaza mirosul specific.
In plus, si un pahar mic cu lapte poate reduce persistenta aromei de usturoi in respiratie.
Sursa: telegraph.co.uk

Mananca un mar sau bea o cana de ceai verde pentru a scapa de mirosul neplacut al usturoiului, au descoperit oamenii de stiinta. 

Mirosul specific este dat de componentele care contin sufl si care ajung in sange si apoi in plamani si glandele sudoripare. 

Oamenii de stiinta de la Ohio State University au descoperit care este cea mai usoara modalitate de a neutraliza mirosul este sa consumi alimente specifice.



Merele contin o enzima oxidativa care face ca frucrul sa devina maro atunci cand este expus la aer. Aceasta enzima produce o reactie chimica care te scapa de mirosul din usturoi. 

Polifenolii, chimicalele din ceaiul verde, actioneaza in acelasi fel pentru a neutraliza componentele cu sulf.

Cercetatorii au descoperit si ca un consum de suc de lamaie, datorita aciditatii mari, neutralizeaza mirosul usturoiului zdrobit. Lichidele acide distrug alinaza, o enzima care se activeaza atunci cand usturoiul este mestcat si elibereaza mirosul specific.

In plus, si un pahar mic cu lapte poate reduce persistenta aromei de usturoi in respiratie.

Sursa: telegraph.co.uk

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”! Anunțul cel mai important făcut de Andreea Mantea în Gala de aseară

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV Denise Rifai, pregătită pentru viața în doi! Vedeta Kanal D ne-a dezvăluit planurile sale pentru 2026: „A venit momentul”

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul