Ai grija de barbatul tau! Acesta este primul semn al cancerului de prostata


Este a 5-a cauza de deces prin cancer in Romania si in cazul barbatilor trecuti de 50 de ani, 1 din cinci va face boala.

Este vorba de cancerul de prostata si partea buna este ca, totusi, in cazul diagnosticarii din timp, rata supravietuirii la 5 ani si peste, este foarte mare, de peste 90%. Insa esential este sa faco tot ce trebuie pentru a te asigura ca nu vei fi luat prin surprindere de aceasta boala.

"Toti barbatii care ar ajunge la varsta de 120 de ani ar suferi de cancer prostatic. Situandu-se ca incidenta pe locul I, cancerul de prostata îi însoteste, pe multi dintre barbati, o lunga perioada de timp. Cancerul de prostata nu poate fi prevenit, dar depistarea afectiunii în stadii incipiente ofera sanse reale de vindecare.

Orice barbat trecut de varsta de 50 de ani trebuie sa fie evaluat anual, pentru a i se confirma sanatatea prostatei. Evaluarea consta în determinarea nivelului seric al antigenului specific prostatic (PSA), ecografia aparatului urinar si tuseul rectal. În stadii precoce, cancerul prostatic este asimptomatic. Aparitia unor semne clinice de tipul urinarii frecvente, dificile, senzatia de evacuare vezicala incompleta etc. impun evaluarea urologica chiar înainte de varsta de 50 de ani.

Depistarea precoce a cancerului prostatic ofera sansa controlului bolii pe termen lung sau chiar a vindecarii. Spre deosebire de alte forme de neoplazie, cancerul de prostata permite o supravietuire mai lunga, cu o calitate a vietii mai buna, în conditiile diagnosticului precoce si a tratamentului adaptat stadiului evolutiv al afectiunii"
, a explicat Acad. Prof. Dr. Ioanel Sinescu, presedinte al Asociatiei Romane de Urologie.

Sursa: doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Marius a aruncat BOMBA la Puterea dragostei! Ce a făcut Ella cu Iancu și Jador în baia băieților? „Vrei să spun de câte ori...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri