Ai dureri de spate? Poţi avea această boală! Trebuie să mergi urgent la medic

Ai dureri de spate? Poţi avea această boală! Trebuie să mergi urgent la medic
Ai dureri de spate? Poţi avea această boală! Trebuie să mergi urgent la medic

Oamenii cu diabet au un risc cu 35% mai ridicat de a avea dureri în zona lombară şi cu 24% de a avea dureri la gât decât cei care nu au diabet, conform unui nou studiu al cercetătorilor de la University of Sydney.

Descoperirile lor, bazate pe meta-analize de studii care cercetează legăturile dintre diabet şi dureri de spate sau de gât, au fost publicate pe 21 februarie în PLOS ONE.

Mulţi adulţi trec prin dureri de spate în zona lombară în timpul vieţii şi aproape jumătate au dureri de gât la un anumit moment în viaţă, scrie Medical Xpress.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: "Am 26 de ani, iar cea mai bună prietenă a mea e foarte atrăgătoare. Nici iubitul ei nu e rău. Aseară, am ajuns acasă amețiți, dar am mai băut un pahar. Am aterizat în pat și când am deschis ochii, am zis că visez: Era deasupra mea. Mi-e foarte rușine!"

Citeste si: Celia şi soțul ei, Ardeli, au împlinit 7 ani de relație! Ce păstrează artista cu sfințenie încă de la începutul relației

Citeste si: Doctorul Ovidiu N. Peneş a vorbit despre Andreea Bălan, după ce a mărturisit că se confruntă cu noi probleme de sănătate: "Să nu aştepte şi să nu amâne sub nicio formă acest consult" EXCLUSIV

„Diabetul şi durerile de spate şi gât par cumva să fie asociete. Nu putem spune cum, dar aceste descoperiri pot conduce la mai mult studii”, a precizat Manuela Ferreira, cercetătoare la Institute of Bone and Joint Research de la University of Sydney, o autoare a studiului.

„Diabetul de tip 2 şi durerea în zona lombară au o legătură strânsă cu obezitatea şi lipsa activităţii fizice, astfel o evoluţie logică a acestui studiu poate fi de a examina aceşti factori în detaliu mai mare. Analizele noastre adaugă la setul de dovezi care arată că activitatea fizică joacă un rol fundamental în menţinerea sănătăţii”, a mai spus cercetătoarea.



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Sfatul zilei din 23 mai 2024. O zodie își face bagajele să plece în vacanță

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies