Ai diabet? Iata ce efecte nefaste are asupra danturii!

Ai diabet? Iata ce efecte nefaste are asupra danturii!
Ai diabet? Iata ce efecte nefaste are asupra danturii!

Sanatatea dintilor si a gingiilor este sever pusa in pericol inclusiv atunci când pacientii sufera de diabet.

 

Exista o relatie directa intre aceasta afectiune si starea danturii, cauzalitate explicata de medicul stomatolog specializat in implantologie Dr. Oana Florea.
“Parodotopatia, adica afectiunea dentara ce ataca aparatul de sustinere a dintilor in oasele maxilare, este favorizata de valorile crescute ale glicemiei in sânge. Diabeticii trebuie sa aiba o preocupare mai atenta, legata de sanatatea lor dentara. Când ai aceasta afectiune, gingia si aparatul de sustinere al dintelui (parodontiu) primesc mai putin oxigen si elemente nutritive.
O glicemie cu valori crescute pe perioade indelungate conduce la o irigatie sanguina locala slaba, asfel ca posibilitatile de aparare antibacteriene sunt scazute, favorizând aparitia bolii parodontale.
In afara de asta, diabeticii sufera de uscaciunea gurii (productia de saliva este foarte scazuta). Prin urmare, se favorizeaza aparitia cariilor, prin lipsa salivei ce neutralizeaza efectul acizilor asupra smaltului dentar.
Persoanele cu diabet trebuie sa aiba o igiena orala ireprosabila.
Trebuie sa se spele pe dinti cu periuta dentara si cu pasta de dinti cu fluor de doua ori pe zi si se folosesc ata sau periute interdentare pentru igienizarea spatiilor dintre dinti si apa de gura antibacteriana.
Este foarte important ca, de doua ori pe an, sa se mearga la control stomatologic si sa se faca igienizare perofesionala”, declara Dr. Oana Florea.
Parodontopatia netratata duce la pierderea dintilor.
Este astfel indicat sa mergem la medicul stomatolog de indata ce avem primele semne: sângerarile apar des, la fiecare periaj.

Exista o relatie directa intre aceasta afectiune si starea danturii, cauzalitate explicata de medicul stomatolog specializat in implantologie Dr. Oana Florea.

“Parodotopatia, adica afectiunea dentara ce ataca aparatul de sustinere a dintilor in oasele maxilare, este favorizata de valorile crescute ale glicemiei in sânge. Diabeticii trebuie sa aiba o preocupare mai atenta, legata de sanatatea lor dentara.

Când ai aceasta afectiune, gingia si aparatul de sustinere al dintelui (parodontiu) primesc mai putin oxigen si elemente nutritive. O glicemie cu valori crescute pe perioade indelungate conduce la o irigatie sanguina locala slaba, asfel ca posibilitatile de aparare antibacteriene sunt scazute, favorizând aparitia bolii parodontale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

In afara de asta, diabeticii sufera de uscaciunea gurii (productia de saliva este foarte scazuta).

Prin urmare, se favorizeaza aparitia cariilor, prin lipsa salivei ce neutralizeaza efectul acizilor asupra smaltului dentar. 
Persoanele cu diabet trebuie sa aiba o igiena orala ireprosabila. Trebuie sa se spele pe dinti cu periuta dentara si cu pasta de dinti cu fluor de doua ori pe zi si se folosesc ata sau periute interdentare pentru igienizarea spatiilor dintre dinti si apa de gura antibacteriana.

Este foarte important ca, de doua ori pe an, sa se mearga la control stomatologic si sa se faca igienizare perofesionala”, declara Dr.

Oana Florea.

Parodontopatia netratata duce la pierderea dintilor. Este astfel indicat sa mergem la medicul stomatolog de indata ce avem primele semne: sângerarile apar des, la fiecare periaj.

 Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Jorge trage un semnal de alarmă în mediul online: „Fetele nu își găsesc iubiți. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să devenim bărbați.”

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

Câtă suferință este într-o iubire pentru totdeauna? Maria Cârneci, răspuns emoționant la această întrebare: „Oamenii nu mai ai de unde să îi iei. Pentru mine mai mare durere ca asta nu există.”

A ieșit la iveală conversația dintre Roberta și fosta soție a lui Sebastian de la „Casa iubirii”! Incredibil ce și-au putut spune cele două: „Tu o să rămâi doar mama copilului său, iar eu prima lui iubire reală!”

Ei sunt clujeni găsiți morți în curtea casei. Asta le-a adus sfârșitul


Cookies