Afla daca esti "pasare de noapte" sau tipul tau de somn te plaseaza in alta categorie!


Afla daca esti

Cand vine vorba despre stiluri de dormit, expertii au impartit oamenii in doua categorii: cei care se trezesc odata cu gainile si pasarile de noapte, care dorm mult si isi incep programul spre seara.

Daca ai simtit ca niciuna dintre etichete mentionate mai sus nu te descrie cu acuratete nu inseamna ca esti un inadaptat. Un studiu recent arata ca exista, de fapt, patru tipuri de somn si s-ar putea sa te regasesti intr-una dintre aceste categorii.

Curiosi daca “pasarile de noapte” si cei care se trezesc odata cu gainile se pot imparti in subgrupe, o echipa de cercetatori rusi a conceput un test.

Au fost recrutati 130 de barbati si femei, care sa-si monitorizeze programul de somn si de trezire timp de o saptamana, dupa care sa petreaca 24 de ore intr-un laborator unde sa completeze formulare. Pe baza acestor chestionare, cercetatorii au ajuns la concluzia ca desi jumatate dintre subiecti s-au regasit in categoriile “matinali” sau “pasari de noapte”, 25 de persoane au fost energice atat noaptea tarziu cat si dimineata, iar 32 de participanti s-au simtit obositi pe tot parcursul zilei.
Cei care au fost plini de energie atat dimineata cat si noaptea au declarat ca sunt mult mai sanatosi decat aceia care se simt obositi toata ziua. Varstnicii care au recunoscut ca dorm foarte mult sunt aceia care au si cele mai multe probleme de sanatate, conform rezultatelor studiului.

Sursa: womenshealthmag.com


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri