Afla daca esti "pasare de noapte" sau tipul tau de somn te plaseaza in alta categorie!


Cand vine vorba despre stiluri de dormit, expertii au impartit oamenii in doua categorii: cei care se trezesc odata cu gainile si pasarile de noapte, care dorm mult si isi incep programul spre seara.

Daca ai simtit ca niciuna dintre etichete mentionate mai sus nu te descrie cu acuratete nu inseamna ca esti un inadaptat. Un studiu recent arata ca exista, de fapt, patru tipuri de somn si s-ar putea sa te regasesti intr-una dintre aceste categorii.

Curiosi daca “pasarile de noapte” si cei care se trezesc odata cu gainile se pot imparti in subgrupe, o echipa de cercetatori rusi a conceput un test. Au fost recrutati 130 de barbati si femei, care sa-si monitorizeze programul de somn si de trezire timp de o saptamana, dupa care sa petreaca 24 de ore intr-un laborator unde sa completeze formulare. Pe baza acestor chestionare, cercetatorii au ajuns la concluzia ca desi jumatate dintre subiecti s-au regasit in categoriile “matinali” sau “pasari de noapte”, 25 de persoane au fost energice atat noaptea tarziu cat si dimineata, iar 32 de participanti s-au simtit obositi pe tot parcursul zilei. Cei care au fost plini de energie atat dimineata cat si noaptea au declarat ca sunt mult mai sanatosi decat aceia care se simt obositi toata ziua. Varstnicii care au recunoscut ca dorm foarte mult sunt aceia care au si cele mai multe probleme de sanatate, conform rezultatelor studiului.

Sursa: womenshealthmag.com


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

De astăzi, 1 iunie, putem merge la plajă! Ce reguli trebuie să respectăm. Anunțul oficial al autorităților

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri