Afla ce pericole se ascund in conservele de carne si legume! Te pot imbolnavi de toxina botulinica!


Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a fost prezent in studioul "Draga mea prietena", unde a vorbit despre pericolele care se ascund in conserve.

 

Conservele sunt contraindicate copiilor, batranilor, supraponderalilor si obezilor.Bauturile alcoolice, otetul, borsul si uleiul nu este recomandat sa stea in plastic. Mancarea la conserva poate duce la carente nutritionale.
"Una dintre cele mai indicate forme de conservare pentru legume este congelarea. Si chiar pentru fructe. Prima optiune este ca legumele si fructele sa le poti manca in sezon si daca se poate, cat mai crude. Atunci sunt cele mai bune din punct de vedere nutrititiv. Dintre toate felurile de consevare a carnii preferam o carne refrigerata. Carnea refrigerata se tina temperaturi de +4 grade. La carnea congelata exista o restrictie foarte mare. Refigerarea chiar creste calitatea carnii. Eu prefer intotdeauna ambalajul de sticla. Dar sunt altele mult mai periculoase, in special cele din plastic sau de carton. Intr-o conserva de carne sau de legume se poate dezvolta toxina botulinica. O conserva toxica este una care are captele bombate.", a spus doctorul Gheorghe Mencinicopschi.
##VIDEO8887##

Conservele sunt contraindicate copiilor, batranilor, supraponderalilor si obezilor.Bauturile alcoolice, otetul, borsul si uleiul nu este recomandat sa stea in plastic. Mancarea la conserva poate duce la carente nutritionale.

"Una dintre cele mai indicate forme de conservare pentru legume este congelarea. Si chiar pentru fructe. Prima optiune este ca legumele si fructele sa le poti manca in sezon si daca se poate, cat mai crude. Atunci sunt cele mai bune din punct de vedere nutrititiv. Dintre toate felurile de consevare a carnii preferam o carne refrigerata. Carnea refrigerata se tina temperaturi de +4 grade. La carnea congelata exista o restrictie foarte mare. Refigerarea chiar creste calitatea carnii. Eu prefer intotdeauna ambalajul de sticla. Dar sunt altele mult mai periculoase, in special cele din plastic sau de carton. Intr-o conserva de carne sau de legume se poate dezvolta toxina botulinica. O conserva toxica este una care are captele bombate.", a spus doctorul Gheorghe Mencinicopschi.

##VIDEO8887##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Sanatate

Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri