Cu toate ca pastreaza bauturile reci, cuburile de gheata sunt extrem de periculoase. Iata la ce riscuri te expun!
Gheata produsa cu apa de la robinet ar trebui sa fie sigure pentru consum, insa nu este deloc asa. In timpul procesului de inghetare, apa poate sa fie contaminata cu bacterii „rele” pentru organism.
Un studiu realizat pe automatele de gheata de la restaurantele din Las Vegas, Statele Unite, a aratat ca 33.3% dintre mostrele obtinute depaseau reglementarile EPA (n.r. Agentia de protecţie a mediului) privind numarul de bacterii heterotrofe si 72.2%
De asemenea, daca scoti cuburile de gheata cu mainile goale, spala-te bine inainte, altfel bacteriile de pe palme se pot prinde de gheata, contaminand bauturile.
„Cei mai multi oameni nu realizeaza riscul la care se expun. Gheata contaminata nu miroase diferit, nu arata diferit, bacteriile sunt microscopice. Nici nu ai sti ce s-a intamplat", spune Debra Huffman, microbiolog la Universitatea din South Florida.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro