Afectiunea de care sufera in tacere multe femei! Afla de ea inainte sa fie prea tarziu


Afectiunea poate aparea la femeile de toate varstele si etniile, indiferent de educatie, tipul de piele, preferinte sexuale sau starea relatiei.

Circa 16% dintre femei au dureri vulvare care dureaza mai mult de trei luni, ceea ce inseamna ca pot suferi de o afectiune numita Vulvodinita sau Vulvodynia.

Durerea poate fi puternica si este frecvent descrisa ca o senzatie de injunghiere, ardere sau fierbinteala. Durerea poate fi provocata de atingerea hainelor sau poate fi constanta. Vulvodinia poate avea un impact grav asura sanatatii feminine.

Vulva se refera la organele genitale externe ale femeilor: clitorisul, labiile, deschiderea vaginala si glandele Bartholin, care asigura lubrifiantul natural pentru vagin. Vulva are o bogata acoperire nervoasa si ofera placere atunci cand este stimulata in mod corespunzator. Vulva nu se extinde la nivelul vaginului, care se afla in interior.

Sufixul "dynia" sau ”dinita” se refera la durere. Asa ca vulvodinia sau vulvodinita inseamna literalmente "vulva dureroasa". Daca aveti dureri la nivelul vulvei, oriunde, de la clitoris la anus si la nivelul labiilor si nu exista nici un semn clar de infectie in curs de dezvoltare, atunci aveti vulvodinita.

Trei din 20 de femei vor dezvolta vulvodinita la un moment dat. De multe ori durerea este provocata de lenjeria de corp, pozitia de sezut sau folosirea tampoanelor interne.

Sursa: descopera.ro


Citește și:

Petrecere mare la “Moldovenii”!  Aurica dă un party de zile mari

O recunoști? A ajuns una dintre cele mai frumoase femei din România

Raed Arafat face anunțul despre localitățile carantinate: „În acest moment avem 368 de localități"

Ștefania Suciu de la Bravo, ai stil! a dezvăluit sexul bebelușului

Nelu Tătaru vorbește despre un nou lockdown: „Se vor mai lua restrictii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum să ai mai multă încredere în tine în câțiva pasi simpli!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri