Adictiile se pot trata! Vezi care sunt centrele si ce servicii ofera!


ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor) este un ONG care ofera servicii de economie sociala, mai precis, servicii de tratament pentru persoanele dependente de alcool si substante care au nevoie de ajutor.

Orice persoana trebuie sa stie ca adictiile se pot trata si ca au sansa la o viata normala dupa.

Prin proiectul cu finantare europeana “Intreprinderi sociale pentru servicii integrate in domeniul dependentelor de substante”, acestia au pus bazele a doua structuri de economie sociala deschise in zona Bucuresti-Ilfov. Este vorba despre o clinica in Bucuresti si un centru rezidentiat in Ilfov, localitatea Rudeni.

Clinica – model de terapie integrativa
Clinica deschisa in Bucuresti va functiona dupa un model de terapie integrata prin intermediul unui pachet de servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica si psihiatrica, asistenta medicala, in regim ambulatoriu, cu o echipa multidisciplinara de specialisti.

Pe langa clinica deschisa in Bucuresti exista : 1 clinica Constanta, 1 clinica in comuna Cristian, judetul Brasov, 1 clinica in municipiul Suceava si 1 centru rezidential in Pojorata.

Clinicile au ca scop reintegrarea pe piata muncii a fostilor dependenti, cresterea locurilor de munca pentru persoanele de etnie roma, pentru persoanele cu dizabilitati, dar si pentru grupurile vulnerabile expuse riscului de excluziune sociala

“Ne-am propus sa ajutam toate persoanele care sufera de adictii, indiferent de tipul acestora sau gravitatea lor!” este unul dintre principiile ALIAT.

Centrul rezidential – o altfel de abordare
Centreul rezidential aflat in localitatea Rudeni este departe de forfota lumii si reprezinta un loc linistit, unde, persoanele dependente, sunt introduse intr-un program intensiv e 1-2 saptamani, timp in care pot reflecta la propria persoana. Tratementul se adreseaza persoanelor care nu sunt in sevraj si nu reprezinta un tratament medicamentos.

“Este un tip de interventie care se desfasoara pe o perioada determinata, de 1 – 2 saptamani, la distanta de domiciliul pacientilor. Acestia vor urma tratament in aceasta perioada in locatia centrului Rezidentei.” este de parere Ilie Bondoc, manager ALIAT

Rezidenta va oferi o interventie psihologica concentrata, ajustata specific pe nevoile persoanei cu dependenta de substante, care va permite pacientului sa se rupa, pentru o perioada scurta de timp, de mediul periculos.

REZIDENTA este accesibila pacientilor care sunt deja inclusi intr-unul din programele de tratament ambulator oferite in Clinicile-ALIAT sau in alte clinici si institutii de sanatate mintala. Este ideala ca etapa terapeutic si persoanelor care termina procesul de detoxifiere.

Nu este un tratament minune! Dependentele sunt probleme complexe de sanatate mintala care necesita diferite tipuri de interventie. O REZIDENTA este o interventie care face parte dintr-un pachet de tratamente formulate si agreate cu pacientul. Este un adaos la un tratament deja instituit pentru cei care au nevoie de interventii mai intensive.

O zi obisnuita dintr-o REZIDENTA poate arata astfel:
07.00 Trezirea
08.00 – 09.00 Mic dejun
09.30 – 11.30 Terapie de grup tip Prevenirea Recaderilor
12.00 – 13.00 Timp pentru sine, sedinte individuale, scriere in jurnalul de REZIDENTA
13.30 – 14.30 Pranz
14.30 – 16.30 Timp pentru sine, sedinte individuale, scriere in jurnalul de REZIDENTA
17.00 – 19.00 Terapie de grup de Dezvoltare Personala
19.00 – 21.00 Timp pentru sine, scriere in jurnalul de REZIDENTA
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Citește și:

Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, la “vanatoare de diamante negre” prin padurile Muresului

Cele mai bune analgezice naturale. Scapă de dureri fără medicamente

Nicos dezvăluie adevărul despre fosta soție: "S-a terminat, asta e!"

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania”. Romanii. speriati de saracie mai mult decat de pandemie

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 24 octombrie 2020. Săgetătorii fac schimbări

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 24 octombrie 2020. Află ce zodie este în pericol să-şi piardă locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri