Adevarul teribil despre dieta vegetariana! Uite cate boli poate sa-ti provoace!

Adevarul teribil despre dieta vegetariana! Uite cate boli poate sa-ti provoace!
Adevarul teribil despre dieta vegetariana! Uite cate boli poate sa-ti provoace!

Nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume, dar cu moderatie.

 

Un nou studiu arata ca dieta vegetariana creste riscul de boli de inima si cancer.
Cercetatorii au descoperit ca o dieta vegetariana urmata pe termen lung provoaca o mutatie genetica. Aceasta ii face pe oameni vulnerabili la inflamatii, arata Daily Mail.
Mutatia ii face pe vegetarieni capabili sa absoarba mai usor din plante acizii grasi necesari, dar stimuleaza si productia de acid arahidonic, care creste riscul bolilor inflamatorii si de cancer. Asta inseamna ca gena mutanta transforma acizii grasi in acid arahidonic.
De asemenea, mutatia impiedica producerea de Omega 3, care protejeaza organismul de boli de inima.
Tom Brenna, profesor de nutritie la Universitatea Cornell, sustine ca persoanele care provin din familii ai caror stramosi au fost vegetarieni sunt mai susceptibile sa aiba gena care metabolizeaza mai repede acizii grasi din plante.
In cazul acestor oameni, spune specialistul, uleiurile vegetale vor fi transformate in acid arahidonic, crescand riscul de inflamatie cronica, strans legat de bolile de inima si cancer.

Un nou studiu arata ca dieta vegetariana creste riscul de boli de inima si cancer.

Cercetatorii au descoperit ca o dieta vegetariana urmata pe termen lung provoaca o mutatie genetica. Aceasta ii face pe oameni vulnerabili la inflamatii, arata Daily Mail.



Mutatia ii face pe vegetarieni capabili sa absoarba mai usor din plante acizii grasi necesari, dar stimuleaza si productia de acid arahidonic, care creste riscul bolilor inflamatorii si de cancer. Asta inseamna ca gena mutanta transforma acizii grasi in acid arahidonic.

De asemenea, mutatia impiedica producerea de Omega 3, care protejeaza organismul de boli de inima.

Tom Brenna, profesor de nutritie la Universitatea Cornell, sustine ca persoanele care provin din familii ai caror stramosi au fost vegetarieni sunt mai susceptibile sa aiba gena care metabolizeaza mai repede acizii grasi din plante.
In cazul acestor oameni, spune specialistul, uleiurile vegetale vor fi transformate in acid arahidonic, crescand riscul de inflamatie cronica, strans legat de bolile de inima si cancer.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

(P) Dermatita atopică: cauze, simptome, diagnosticare și tratament

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies