Toti agentii de indulcire au aceleasi caracteristici: calorii goale si niciun rol nutritiv pentru organism, singurul motiv pentru care pot fi consumati e placerea pura!
"Nu exista avantaje ale unor forme de zahar in detrimentul altora, iar in cartile de nutritie se numesc agenti de indulcire fie ca e vorba de zahar alb sau brun, sirop de porumb, miere sau fructoza din fructe. In organism furnizeaza energie, dar la consum mai mare de cateva lingurite/zi iau calea metabolizarii alcoolului si fac grasime de depozit si obezitate abdominala.
Obiectivul in legatura cu toti agentii de indulcire e sa-i consumam in cantitate mica, precum sarea din mancare, ca un condiment. Din cauza asta indulcitorii sunt o alternativa sigura si pentru sanatate si pentru silueta: daca o substanta e de 400-600 ori mai dulce ca zaharul, inseamna ca va fi nevoie de o cantitate infima ca sa obtii gustul dulce, ceva de ordinul micro sau nano grame, adica e virba doar de urme de zahar.
Obiectivul sa va fie fara zahar, nu cautarea unei forme mai sanatoase de zahar!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.