Adevaratul motiv al balonarii: cauze si efecte


Un profil al pacientului mediu este insa imposibil de realizat: unii s-au imbolnavit subit, dupa ani de zile in care au dus o viata dezordonata, altii dau vina pe mostenirea genetica sau pun totu pe seama stresului de la serviciu.

Potrivit Institutului Naţional American de Sănătate, diagnosticul de sindrom al colonului iritabil este pus în cazul în care disconfortul abdominal apare de cel puţin trei ori pe lună, fără nicio justificare. În plus, acest sindrom nu reprezintă o boală în sine, ci o sumă neplăceri abdominale, ceea ce îl face să fie o afecţiune sub-diagnosticată. Iar în ciuda faptului că mulţi dintre pacienţi confundă iniţial simptomele cu simple “deranjamente” stomacale, există şi indicatori clari.

“Trei sunt simptomele care conduc la diagnosticarea pacienţilor cu sindromul colonului iritabil: tulburările de scaun, fie prea accelerat, fie constipaţia, durerile de burtă sub buric şi balonarea. Sub 50 de ani, nici nu trebuie să se mai arunce banii pe analize, se poate stabili diagnosticul şi prin palpare sau pe baza istoricului. Nimeni nu ştie care sunt cauzele, deşi stresul psihic este una dintre variante”, explică gastroenterologul Radu Voiosu.

Citeste mai mult pe Doctorul Zilei.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Află acum ce au spus specialiștii ANM! Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri