Adevarata pasta de rosii: acesta este secretul celui mai bun bulion, fara conservanti!


Pasta de roşii din supermarket păleşte în faţa unui preparat simplu, gustos şi adevărat pregătit în casă, după reţeta bunicii.

Ingrediente:

Cantităţi egale de ardei gras roşu (sau kapia) şi pătlagele roşii un mănunchi generos de tulpini de ţelină cu frunze cu tot piper şi sare  grunjoasă după gust, în funcţie de soiul de roşii folosit, opţional zahăr, dacă roşiile sunt mai acrişoare.

"Eu la 26 de kg. roşii şi ardei am folosit 300 grame de zahăr, 5 linguri de sare grunjoasă, 4 foi de dafin şi 2 linguri de piper proaspăt măcinat", spune gospodina.

Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de ardei se coace. Se curăţă de cotoare şi se fac fâşii ardeii copţi, se lasă deoparte. Apoi se spală, se curata de cotoare atât roşiile cât şi ardeii rămaşi, se scurg bine în strecurătoare, după care se dau prin maşina de tocat. Se toacă inclusiv ardeiul copt. Tot amestecul se pun într-un vas şi se aşează la foc.

Când începe să dea în clocot se pune mănunchiul de ţelină legat cu sfoară alimentară şi se lasă să fiarbă bine în vasul cu bulion, atât cât să-şi lase aroma, apoi se scoate cu o spumiera şi se aruncă.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Primul caz de coronavirus în România! Cine este persoana infectată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri