Activități pe care să le faci alături de copilul tău, vara aceasta. Creativitate, relaxare și momente speciale!

activitati cu copilul vara
Activități cu copilul

Află din rândurile de mai jos cum îți poți petrece timpul alături de copii pe parcursul verii.

Orice copil așteaptă vacanța de vară, însă uneori poate fi problematic pentru părinții care nu mai au idei de activități pe care să le facă alături de copii. Este recomandat ca cei mici să petreacă mult timp în natură sau în aer liber, cât timp vremea este frumoasă. De aceea, vacanța de vară este momentul ideal să petrecm timp de calitate alături de cei mici. Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei de activități pentru copii, prin care pot îmbina relaxarea cu joaca.

1. Pictură în natură

Citește și: Cele mai bune 5 rețete de smoothie. Rețete răcoritoare pentru anotimpul cald

activitati de vara
Activități de vară[Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 sfaturi pentru vindecarea traumei atașamentului și construirea de conexiuni sănătoase

Este important ca cei mici să facă multe activități care să le stârnească simțul estetic și creativitatea.

Indiferent de vârstă, copiii obișnuiesc să petreacă mult timp în mediul online și de aceea este vital să organizăm activități în aer liber, care să le pună mintea la contribuție. Pictatul este o activitate foarte frumoasă și relaxantă, de care se pot bucura atât copiii, cât și adulții. Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi doua șevalete, unul pentru tine și unul pentru cel mic, acuarele și vă puteți inspira chiar din peisajul pe care îl vedeți.

2. Plantat

activitati alaturi de copil
Activități alături de copil[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Este bine ca încă din copilărie, cei mici să știe importanța mediului înconjurător și să fie implicați în tot felul de activități de protejarea mediului.  Plantarea unui copac chiar în curtea casei poate fi o idee excelentă, deoarece copilul îl poate îngriji ani de zile, văzând chiar evoluția lui.

3. Picnic în natură

Organizarea unui picnic este una dintre cele mai relaxante activități pe care le putem face vara. Cu toate acestea, este important să alegem niște ore în care nu este atât de cald. Asigură-te că ai preparat snack-urile preferate ale celui mic, că ai luat câteva fructe și suc de portocale și totul va fi foarte frumos.

Această activitate poate fi una memorabilă, mai ales dacă te vei juca alături de copil diverse jocuri sau veți colora împreună. Locația pentru un picnic reușit poate fi chiar la voi în curte, în parc, pe plajă sau în alte zone din natură.

4. Jocuri cu alții copii

activitati in natura
Activități în natură[Sursa foto: freepik]

Socializarea și joaca în echipă sunt foarte importante pentru copii. Pentru ca cel mic să se distreze și să își folosească energia la maxim, organizează o sesiune de jocuri și cu alți copii.

Fie că alegi ca cei mici să se joace în curte sau în parc, asigură-te că se vor distra în aer liber. Există o mulțime de jocuri perfecte pentru vară, de la joaca cu baloane cu apă, la întreceri cu avioane de hârtie, sau chiar jocuri clasice, precum badminton.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

5. Povești în aer liber

Orice părinte trebuie să știe că este important să îi citească de mic copilului, pentru a îi dezvolta imaginația, vocabularul, dar și pasiunea pentru lectură. Mulți părinți aleg să le citească celor mici povești înainte de somn, însă această activitate poate fi făcută chiar și în aer liber. Așează-te pe o pătură și citește-i celui mic sub cerul senin și vei descoperi cât de relaxant este. Alege povești care să se potrivească cu ideea de vacanță, vară și aventură.

6. Construire în natură

Jocurile de construit, fie că vorbim de lego sau construcții din alte materiale, sunt foarte benefice pentru copii, fiindcă le dezvoltă creativitatea și simțul critic. Nisipul este adorat de cei mici. Astfel, poți crea un concurs alături de copilul tău, în care să construiți diverse lucruri. Dacă nu ai un spațiu special amenajat cu nisip la tine în curte, puteți chiar să fiți și mai inventivi, construind din diverse materiale reciclate, spre exemplu.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Activități pe care să le faci atunci când ești singură, în funcție de buget

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies