Acestea sunt cele mai toxice parti ale alimentelor! Uite ce sa nu consumi niciodata!

Acestea sunt cele mai toxice parti ale alimentelor! Uite ce sa nu consumi niciodata!

O parte dintre alimentele pe care le consumam in mod frecvent contin substante toxice.

 

Samburii de mar contin amigdalina, un compus pe baza de cianura si de glucoza. Amigdalina se gaseste in cantitatea foarte mica, de 0,6 mg pentru un sambure, iar doza letala este intre 50 si 90 mg. Asta inseamna in jur de 100 de samburi de mere.
In samburii de caise si de cirese se gaseste amigdalina, cunoscuta si ca vitamina B 17, chiar daca nu este o vitamina. Exista si experti care spun ca amigdalina poate avea un efect benefic asupra tumorilor maligne, daca este folosita in mod corect. Daca vrei, poti consuma samburi de caise, dar in cantitati reduse.
Ca sa faci fasole, trebuie sa o pui la inmuiat mai multe ore. Asta nu doar ca sa fiarba mai usor, ci si ca sa se poata elimina fitohemaglutina, un compus ce poate provoca tulburari stoamacale grave.
Daca ti s-a intamplat sa mesteci o migdala amara, sigur ai scuipat-o si bine ai facut. Efectul toxic, evidentiat si de amarala, este provocat de amigdalina in combinatie cu emulsina. Sunt suficiente 20 de migdale amare pentru a ucide un adult. Iar pentru un copil, jumatate din aceasta cantitate. Asa ca, ramai la migdalele dulci.
Solanina este o substanta prezenta in coltii cartofilor. Ea este secretata pentru ca planta sa se apere de daunatori, iar in doze ridicate este toxica. Cartofii din comert sunt verificati pentru a nu contine prea multa solanina. Daca totusi gasesti cartofi cu parti verzi sau cartofi incoltiti, este bine sa pastrezi doar partea alba cand ii gatesti.
Rosiile verzi, ca si frunzele lor, contin alfa tomatina, ce provoaca tulburari grave in organism, chiar daca anumite studii ii atribuie virtuti terapeutice contra colesterolului si a anumitor tumori.
Asa ca, nu manca rosii decat daca sunt coapte, indeparteaza toate partile verzi si nu te gandi sa gusti frunzele.
Nucsoara este un condiment foarte apreciat in bucatarie. In doze mari insa este toxica, pentru ca are in compozitie miristicina. Aceasta substanta poate duce la convulsii, mai ales la copii. Daca suspectezi o intoxicatie, trebuie sa vomiti cat mai repede si sa mergi la spital pentru spalaturi gastrice.
Sursa: Curademiere.ro

Samburii de mar contin amigdalina, un compus pe baza de cianura si de glucoza. Amigdalina se gaseste in cantitatea foarte mica, de 0,6 mg pentru un sambure, iar doza letala este intre 50 si 90 mg. Asta inseamna in jur de 100 de samburi de mere.

In samburii de caise si de cirese se gaseste amigdalina, cunoscuta si ca vitamina B 17, chiar daca nu este o vitamina. Exista si experti care spun ca amigdalina poate avea un efect benefic asupra tumorilor maligne, daca este folosita in mod corect. Daca vrei, poti consuma samburi de caise, dar in cantitati reduse.

Ca sa faci fasole, trebuie sa o pui la inmuiat mai multe ore. Asta nu doar ca sa fiarba mai usor, ci si ca sa se poata elimina fitohemaglutina, un compus ce poate provoca tulburari stoamacale grave.

Daca ti s-a intamplat sa mesteci o migdala amara, sigur ai scuipat-o si bine ai facut. Efectul toxic, evidentiat si de amarala, este provocat de amigdalina in combinatie cu emulsina. Sunt suficiente 20 de migdale amare pentru a ucide un adult. Iar pentru un copil, jumatate din aceasta cantitate. Asa ca, ramai la migdalele dulci.

Solanina este o substanta prezenta in coltii cartofilor. Ea este secretata pentru ca planta sa se apere de daunatori, iar in doze ridicate este toxica. Cartofii din comert sunt verificati pentru a nu contine prea multa solanina. Daca totusi gasesti cartofi cu parti verzi sau cartofi incoltiti, este bine sa pastrezi doar partea alba cand ii gatesti.

Rosiile verzi, ca si frunzele lor, contin alfa tomatina, ce provoaca tulburari grave in organism, chiar daca anumite studii ii atribuie virtuti terapeutice contra colesterolului si a anumitor tumori. Asa ca, nu manca rosii decat daca sunt coapte, indeparteaza toate partile verzi si nu te gandi sa gusti frunzele.

Nucsoara este un condiment foarte apreciat in bucatarie. In doze mari insa este toxica, pentru ca are in compozitie miristicina. Aceasta substanta poate duce la convulsii, mai ales la copii. Daca suspectezi o intoxicatie, trebuie sa vomiti cat mai repede si sa mergi la spital pentru spalaturi gastrice.

Sursa: Curademiere.ro

 

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Durere fără margini la căpătâiul lui Ion Drăgan, în zilele Crăciunului. Artiștii își plâng colegul de breaslă, plecat mult prea devreme dintre noi: “Ai fost jumătatea mea mai bună.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Interdicția pe care Mirabela Grădinaru a avut-o în prima lună de președinție a partenerului ei, Nicușor Dan. Cine a avut cel mai mult de suferit: „Ulterior am obținut și acest drept.”

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate