Pentru multa lume, alimentatie sanatoasa inseamna sa se incadreze intr-un anumit numar de calorii pe zi. Adevarul este insa ca, la fel de importanta precum cantitatea, este si calitatea alimentelor consumate.
Iata 5 alimente care iti pot pune sanatatea in pericol, desi pana acum, pe unele dintre ele le considerai sigure, potrivit site-ului care2.com, citat de sfatulparintilor.ro.
1. Floricelele la microunde- Ambalajul in care sunt tinute floricelele contine o substanta numita acid perfluorooctanic (APFO), substanta care a fost asociata cu diverse forme de cancer si infertilitate.
2. Bauturi carbogazoase- Consumul de bauturi carbogazoase in exces a fost asociat cu declansarea unor afectiuni precum boli cardiovasculare, cancer, depresie, obezitate.
3. Chipsuri- Chips-urile mai pot contine acrylamida, o substanta chimica asociata cu cresterea riscului dezvoltarii diverselor forme de cancer si infertilitate.
4. Rosii conservate- sunt supuse riscului contaminarii cu bisfenol-A (BPA), o substanta care este asociata cu malformatii congenital, boli cardiovasulcare, obezitate, diabet, tulburari ale tiroidei si chiar cancer.
5. Margarina- vine, de fapt, la pachet cu o multime de grasimi trans (care cresc colesterolul).
Sursa: wowbiz.ro